FB Promo
Cel mai mare antrenament pentru un cutremur devastator
Vizite: 1203
2 noiembrie 2016
Cel mai mare antrenament pentru un cutremur devastator
Cel mai mare antrenament pentru un cutremur devastator
Share |

După cutremurul din Italia, autoritățile din România iau în calcul cel mai negru scenariu și la noi: ce s-ar întâmpla în cazul unui cutremur de peste 7 pe scara Richter. Testul a fost neanunțat astăzi și a mobilizat mii de salvatori din toată țara. Sirenele de alarmă au sunat în toate unitățile mari de pompieri și jandarmi. Medici și asistenți au venit de acasă. Iar planul a fost ținut secret, doar trei oameni au știut de el: președintele, premierul și ministrul de Interne, relateaza Digi24.

Alarma s-a dat puțin după ora 8.00 în toate unitățile de salvatori din București și Iași. Au fost alertați pompieri, jandarmi, soldați și au fost chemați medici de acasă. Un cutremur de peste 7 grade pe Richter a lovit două orașe mari din țară. București și Iași. A fost, din fericire, un exercițiu. Dar de el au știut doar 3 oameni.

În Iași sosesc peste 150 de salvatori din Moldova. Este chemata si armata.

La trei ore de la alertă este activat centrul național de coordonare în caz de dezastru de la Ciolpani. Primul bilanț al cutremurului: 3.200 de răniți în București, sute de morți. În Iași scenariul prevede 1.500 de răniți și aproaope 400 de sinistrați.

Raed Arafat: „Au fost 21 de autospeciale de stingere și ambulanțe SMURD care au pornit în misiuni de recunoaștere în teren.”

Salvatorii ajunsi în București din întreaga țară sunt cazați în corturi. Ies în teren în ture, nu mai lungi de patru ore.

Într-un astfel de cort sunt găzduite echipajele care vin din țară să acorde o mână de ajutor celor din Capitală. Un cort are o capacitate de 10 persoane, iar pe jos sunt deja pregătite pături și saltele pentru paramendici și pompieri.

În urma exercițiului, timpii de reacție ai salvatorilor din întreaga țară chemați la București vor fi analizați pentru a fi siguri că în cazul unui dezastru real autoritățile vor reacționa prompt.

Sursa: Digi24
Foto: Ziarul Ring
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.