FB Promo
Cel mai bine cotat dirijor roman al momentului, timisoreanul Cristian Macelaru, 2 nominalizari la Premiile Grammy 2020
Vizite: 733
2 decembrie 2019
Cel mai bine cotat dirijor roman al momentului, timisoreanul Cristian Macelaru, 2 nominalizari la Premiile Grammy 2020
Cel mai bine cotat dirijor roman al momentului, timisoreanul Cristian Macelaru, 2 nominalizari la Premiile Grammy 2020
Share |

Timisoreanul Cristian Macelaru, cel mai bine cotat dirijor roman al momentului, aparitie de senzatie pe lista nominalizatilor la premiile Grammy 2020, relateaza Radio  Romania Muzical.

Albumul ce cuprinde lucrări de Wynton Marsalis - Concertul în Re major pentru vioară și orchestră și Fiddle Suite -produs de Casa Decca, a primit două nominalizări la Premiile Grammy 2020, la secțiunea Cea mai bună interpretare instrumentală solo, respectiv Cea mai bună creație contemporană. Interpreții acestor înregistrări sunt violonista Nicola Benedetii și Orchestra Simfonică din Philadelphia, condusă de cel mai bine cotat dirijor român al momentului, Cristian Măcelaru. Radio România Muzical a difuzat acest disc, în premieră, pe 15 iulie 2019 și poate fi reascultat aici.

Recent, Cristian Măcelaru a fost numit director muzical al Orchestrei Naționale a Franței, cu un contract începând din anul 2021, dar și al Orchestrei Mondiale de Tineret a Centrului de Arte Interlochen din Michigan, SUA.

Cristian Măcelaru este, totodată, din 2019, director muzical al Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Koln.

Lista completă a nominalizărilor pentru premiile Grammy 2020 - secțiunea muzicală clasică - poate fi accesată aici.

Sursa: http://www.romania-muzical.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.