FB Promo
Brigada multinationala | NATO a decis cati soldati trimite in Romania
Vizite: 1153
15 iunie 2016
Brigada multinationala | NATO a decis cati soldati trimite in Romania
Brigada multinationala | NATO a decis cati soldati trimite in Romania
Share |

NATO continuă să ia măsuri drept răspuns la politica tot mai agresivă a Rusiei. Miniștrii apărării din statele membre au anunțat, după reuniunea de marți de la Bruxelles, că Alianța va crea o brigadă multinațională în România. Ceea ce înseamnă că aproximativ 2.000 de soldați NATO se vor antrena pe teritoriul țării noastre, într-un viitor apropiat. Brigada multinațională va fi formată din militari americani, turci și bulgari.

Propunerea formării unei brigăzi multinaționale pentru antrenamente, pe teritoriul României, a venit chiar din partea țării noastre. Ideea a primit sprijinul Statelor Unite - în urma vizitei premierului Dacian Cioloș la Washington la sfârșitul lunii trecute - și susținerea celorlalte țări NATO.

Ceea ce am hotărât acum este că ne vom crește și ne vom intensifica eforturile în plus în regiunea Mării Negre. Cred că lucrul important este că am hotărât luarea unor decizii adaptate pentru regiunea Mării Negre sau pentru partea de sud-est a Alianței noastre”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Planurile Alianței sunt corelate cu cele privind detașarea a patru batalioane NATO în Polonia și țările baltice.

Brigada multinațională din România va fi formată din militari americani, turci și bulgari. Trupele vor fi conduse de la București, de la Comandamentul multinațional de divizie al NATO. Rolul brigazii va fi de a se antrena permanent, după un plan detaliat de exerciții. Trupele americane și românești, parte a acestei brigăzi, vor staționa în zona Dobrogea.

Conceptul pe care va funcționa prezența multinațională în cadrul acestei brigăzi este unul de rotație persistentă, o rotație continuă care asigură o prezență cvasi-permanentă pe teritoriul țării noastre”, a explicat ministrul apărării, Mihnea Motoc.

Mai mult, oficialii NATO iau în calcul și asigurarea protecției aeriene și navale în Marea Neagră. Ministeriala NATO vine în pregătirea summitului Alianței, care va avea loc la Varșovia, luna viitoare.

Sursa: Digi24
Foto: www.nasul.tv
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.