FB Promo
Bacalaureat 2016, sesiunea de toamna
Vizite: 1131
16 august 2016
Bacalaureat 2016, sesiunea de toamna
Bacalaureat 2016, sesiunea de toamna
Share |

Astăzi începe sesiunea de toamnă a examenului de bacalureat. Peste 42 de mii de absolvenți de liceu din toate promoțiile s-au înscris, iar prima probă pe care o vor susține este cea orală la limba română. Probele scrise încep pe 22 august, iar rezultatele vor fi afișate în 29 august, relateaza Digi24.

Sesiunea de toamnă a examenului național de Bacalaureat 2016 începe, marți, cu probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), respectiv de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B). Cele două probe se desfășoară în intervalul 16-17 august, anunță Ministerul Educației, care precizează că la examen s-au înscris peste 42.000 de absolvenți de liceu, potrivit News.ro.

Probele de evaluare a competențelor lingvistice în limba română și în limba maternă sunt urmate, între 17 și 19 august, de evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C), urmând ca ultima probă orală -  evaluarea competențelor digitale (proba D) - să se deruleze în zilele de 18 și 19 august.

Pentru susținerea examenului în a doua sesiune s-au înscris 42.261 de absolvenți de liceu, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCS).

Dintre aceștia, 27.848 de candidați provin din promoția curentă, iar 14.413 candidați provin din seriile anterioare. În funcție de forma de învățământ absolvită, cei 42.261 de elevi înscriși (toate promoțiile) sunt distribuiți astfel: 39.815 - zi, 1.027 - seral și 1.419 - frecvență redusă.

Sursa: Digi24
Foto: www.aktual24.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.