FB Promo
BACALAUREAT 2017 | 99 de candidati au pierdut zeci de minute din cauza unei greseli de organizare
Vizite: 905
29 iunie 2017
BACALAUREAT 2017 | 99 de candidati au pierdut zeci de minute din cauza unei greseli de organizare
BACALAUREAT 2017 | 99 de candidati au pierdut zeci de minute din cauza unei greseli de organizare
Share |

BACALAUREAT 2017. Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Bacău a declanșat o anchetă la unul din cele 14 centre de examinare după ce zeci de elevi au reclamat faptul că le-a fost diminuat timpul de rezolvare a subiectelor la Limba română pe motiv că au fost obligați să înlocuiască prima pagină a tezelor după zeci de minute de la începerea examenului, relateaza Digi24.

Președinții a trei din cele 14 centre de examen pentru bacalaureat din județul Bacău au fost schimbați în urma primei probe din această săptămână, cea la Limba și literatura română, din cauza unor deficiențe apărute în desfășurarea examenului.

Cele mai grave probleme au fost la Colegiul Național Pedagogic ”Ștefan cel Mare” Bacău, unde zeci de elevi au reclamat că le-a fost diminuat timpul alocat rezolvării subiectelor la Limba română.

Concret, candidații au fost obligați de către profesorii supraveghetori să înlocuiască prima pagină a tezelor după câteva zeci de minute de la începerea examenului pe motiv că la rubrica ”profil” au trecut ”umanist”, așa cum le-au indicat cadrele didactice în primă fază, în loc de ”uman”. În total, 99 de absolvenți de clasa a XII-a, care susțineau examenul în șapte săli de clasă, au fost puși în situația de a relua lucrarea.

”Profesorii supraveghetori au dispus schimbarea primei pagini pentru ca, la corectare, să nu fie considerat semn distinctiv. Noi credem că acest lucru s-a petrecut destul de repede din momentul începerii tezei, undeva în jurul orei 9.20. Mâine (n.r. - joi) vom putea verifica înregistrările de pe camerele de supraveghere din sălile de examen pentru a vedea când s-a făcut această schimbare și când s-a ieșit din sala de examen. Astfel, vom putea stabili dacă elevilor le-a fost afectat timpul de rezolvare a subiectelor”, a declarat, miercuri, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al ISJ Bacău, Doina Marinov.

Sursa: Digi24
Foto: Agerpres
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.