FB Promo
Autostrada Craiova-Pitesti, amanata din nou, din lipsa de fonduri
Vizite: 1279
15 aprilie 2016
Autostrada Craiova-Pitesti, amanata din nou, din lipsa de fonduri
Autostrada Craiova-Pitesti, amanata din nou, din lipsa de fonduri
Share |

Oltenia își poate lua adio de la mult-promisa autostradă Craiova-Pitești. Cel puțin pentru următorii cinci ani. Directorul CNADNR a anuțat că nu există finanțare pentru proiect. Iar veștile rele nu se opresc aici. Nu sunt bani nici pentru centurile ocolitoare ale Balșului și Slatinei, orașe tăiate-n două de drumul național. De suferit au tot șoferii, care vor petrece un sfert din durata călătoriei dintre Craiova și Pitești blocați în traficul din Balș. Pe de altă parte, nici firmele nu vor să investească în regiune. Le sperie lipsa infrastructurii, relateaza Digi24.

De la Craiova la Pitești sunt 120 de km. Dacă în Balș nu e aglomerație, poți ajunge la destinație într-o oră și jumătate. Dacă e, numai drumul de șase kilometri prin Balș poate dura mai bine de o oră.

Construirea unei centuri a Balșului e strîns legată de construcția autostrazii Craiova - Pitești, din care este parte integrantă.

Balș acuma există o discuție, centura Balș se suprapune cu autostrada Craiova - Pitești. Dacă se execută centura Balș, trebuie gândită astfel încât să înglobeze în ea la nivel de autostradă anumite profile pe anumite secțiuni”, spune Cătălin Homor, directorul CNADNR.

Fostul premier Victor Ponta anunța anul trecut la Craiova că este o chestiune de zile până când va fi desemnat câștigătorul licitației pentru autostrada Craiova-Pitești.

Domnul ministru Ioan Rus m-a asigurat că în maximum o lună primim de la Comisia Europeană și acordul final și atunci putem să anunțăm și câștigătorul”, spunea Victor Ponta în aprilie 2015.

În aceeași situație era, atunci, și centura de sud a Bucureștiului. Peste câteva zile se împlinește un an de la promisiuni. Ambele proiecte sunt în același stadiu: blocate.

„Au rămas agățate pentru că nu au surse de finanțare. Sunt suspendate ambele proceduri de concesiune”, spune Cătălin Homor.

Sursa: Digi24
Foto: tirmagazin.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.