FB Promo
Asalt la Parlament. Revolta oierilor
Vizite: 999
16 decembrie 2015
Asalt la Parlament. Revolta oierilor
Asalt la Parlament. Revolta oierilor
Share |

Imagini nemaivăzute, marți, în fața Parlamentului României. Oameni urcați pe garduri, năpustindu-se asupra clădirii în care se aflau aleșii, cei pe care voiau să îi ia la rost. Furioșii, patru mii la număr, erau ciobani veniți din toată țara la București, ca să protesteze. Sunt nemultumiți de o lege proaspăt intrată în vigoare care îi afectează în mod direct. Noua lege a vânătorii prevede amenzi pentru oierii care au mai mult de trei câini la stână și le interzice ciobanilor să își scoată oile la păscut din decembrie și până în aprilie. În momentul în care protestul a degenerat, jandarmii au folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apa. Impresionați, parlamentarii și guvernanții au promis, într-un final, că vor căuta o soluție, relateaza Digi24.

Sute de oieri au intrat cu forța în curtea Parlamentului. Scopul lor a fost să ajungă la aleși, care nu-i mai lasă să aibă mai mult de trei câini la stână și nici să meargă la pășunat peste iarnă.

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului: „O modificare simplă prin OUG nu poate avea loc, pentru că este o lege pe care a inițiat-o Parlamentul și Guvernul nu poate face modificări de urgență pe aceste legi care au intrat în vigoare pe această cale. (...) În cel mai scurt timp, Guvernul va veni cu o soluție tehnică și legală care să răspundă solicitărilor”.

Este o urgență, pentru că una dintre prevederi e cea care vizează pășunatul între decembrie și aprilie și sunt mulți crescători care au terenuri pe care ies la pășunat”, a declarat pentru Digi24 Achim Irimescu, ministrul agriculturii.

Legea vânătorii și protecției fondului cinegetic a fost modificată săptămâna trecută, după ce vânătorii au reclamat că animalele folosite pentru paza turmelor omoară iepuri și căprioare.

Sursa: Digi24
Foto: mondonews.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.