FB Promo
Aplicatia de muzica prin streaming Spotify pe telefonul mobil sau PC se lanseaza oficial si in Romania
Vizite: 2144
13 martie 2018
Aplicatia de muzica prin streaming Spotify pe telefonul mobil sau PC se lanseaza oficial si in Romania
Aplicatia de muzica prin streaming Spotify pe telefonul mobil sau PC se lanseaza oficial si in Romania
Share |

Serviciul de muzică prin streaming Spotify se lansează oficial și în România. Va fi inclusă în platformă și muzica mai multor artiști români, care vor avea acces la date despre audiența lor. Prețul unui abonament premim este de 4,99 euro, dar există și varianta gratuită, relateaza Stat Up Cafe.

Pregătirile pentru lansarea pe piața din România au durat circa 3 ani, potrivit reprezentanților startup-ului suedez. Fiecare lansare durează destul de mult pentru că lucrăm cu publisherii de muzică și casele de discuri, iar toate discuțiile durează, a declarat Przemek Pluta, Markets Operations pentru Europa de Sud și de Est la Spotify.

Startup-ul suedez este evaluat la 15 miliarde de dolari, și-a anunțat lansarea în România, după alte 61 de țări în care este deja prezent. Cu puțin timp înainte de intrarea la noi în țară, Spotify și-a anunțat lansarea pe piețele din Thailanda și Japonia.

Comunitatea globală a Spotify numără peste 159 de milioane de membri. 

Serviciul de streaming muzical vine în România cu o versiune gratuită, susținută prin conținut publicitar, dar și o versiune superioară, pe bază de abonament lunar. 

Startup-ul nu va deschide un birou la București, operațiunile de aici urmând să fie manageriate de sucursala din Polonia. Utilizatorii români vor folosi aplicația în limba engleză, iar plata abonamentelor se va face în euro (în funcție de cursul la zi).

Artiștii români a căror muzică este inclusă în playlist-ul platformei au acces la date despre audiența lor, precum profilul celor care îi ascultă - vârstă, sex, preferințe.

Dacă ești artist ai acces la toate datele, poți să vezi ce se întamplă cu muzica ta, poți să vezi cum se împarte în anumite zone, de unde sunt cei mai multi alscultători. Este un tool care le ofera transparența pe care nu o primesc întotdeauna de la casele de discuri care-i reprezintă, explică reprezentantul Spotify.

Pe platforma “Spotify for Artists”, muzicienii și casele de discuri pot monitoriza toate aceste date și pot vedea ce muzica se asculta în anumite regiuni, ceea ce poate fi util si pentru organizatorii de concerte și evenimente.

Startup-ul nu lucreza direct cu artiștii independenți, care nu sunt au un reprezentant precum o casa de discuri.

Serviciile Spotify

Spotify oferă posibilitatea de a căuta, descoperi, alcătui playlist-uri și construi propria colecție muzicală, dar și de a distribui conținutul către alți utilizatori. 

Baza sa de date conține peste 35 de milioane de melodii, disponibile atât pentru utilizatorii variantei gratuite, dar și celor care au optat pentru varianta Premium.

Unul dintre principalele atuuri ale serviciului Spotify este personalizarea, ce permite utilizatorilor să găsească muzica preferată pe baza preferințelor și a modului în care obișnuiesc să asculte muzică. 

Când un utilizator nou se alătură comunității Spotify, el este invitat într-un proces numit ‘Taste Onboarding’, ce ajută platforma să înțeleagă mai bine muzica pe care acesta o apreciază.

Căutarea personalizată ce include opțiuni precum Daily Mix (o serie de playlist-uri ce îmbină melodiile preferate cu noutăți ce ar putea fi pe gustul utilizatorului), Release Radar (un playlist format din melodii noi, în baza artiștilor cei mai ascultați, conținut actualizat în fiecare zi de vineri) și Discover Weekly (un playlist creat în funcție de obiceiurile specifice utilizatorului, disponibil în curând).

Spotify în cifre:

  • Peste 159 de millioane de utilizatori activi
  • Peste 71 de millioane de utilizatori plătitori
  • Peste 30.000 de melodii adăugate în fiecare zi
  • Peste 2 miliarde de playlist-uri disponibile, cu 2 milioane de playlist-uri nou create în fiecare zi
  • Peste 8 miliarde de euro plătiți către deținătorii drepturilor de autor, de la lansarea
  • serviciului în octombrie 2008
  • Prezență în 62 de piețe

Detalii pe site Spotify.com pentru Romania.

Aplicatia pentru PC varianta Windows.

Aplicatia se poate descarca din Google Play (click aici) sau App Store (click aici).

Sursa: StartUp Cafe
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.