FB Promo
Apa in conductele de gaz | Gerul scoate la iveala problemele din sistem
Vizite: 939
22 ianuarie 2016
Apa in conductele de gaz | Gerul scoate la iveala problemele din sistem
Apa in conductele de gaz | Gerul scoate la iveala problemele din sistem
Share |

Gerul scoate la iveală și o problemă de siguranță națională: apa din gazele naturale. După ce locuitorii din Câmpulung Moldovenesc au așteptat 72 de ore scoaterea dopului de gheață din conducta de metan, teama de alte avarii crește. Minusurile au ieșit la iveală tocmai când este iarna mai geroasă și cererea de gaze a ajuns la valori record, relateaza Digi24.

Consumul în creștere a scos la iveală o problemă majoră a companiei de stat Transgaz. Compania recunoaște că un dop de gheață a blocat alimentarea cu gaze naturale a locuitorilor din Câmpulung Moldovenesc. Avaria a fost remediată abia după trei zile și intervenții cu zeci de angajați. 

„Temperaturile scăzute din ultima perioada coroborate cu existența (...) apei în conductă au dus la blocarea capacității de transport gaze naturale. Acest blocaj este evidențiat doar pe ultimii 6,5 Km de conductă, în amonte de orașul Câmpulung Moldovenesc. Ca primă măsură de deblocare s-au injectat în conductă 300 l metanol, dar fără rezultat”, a anunțat Transgaz.

Apa în conductă nu prea ar trebui să existe decât în procente insignifiante. Asta clar sunt niște probleme de calitate a gazelor. Când temperatura este foarte scăzută, asemenea probleme sunt scoase, de fapt, la iveală. Temperatură scăzută, apă în gaz, apa îngheață. Gazul în sine nu îngheață!”, explică Mihai Vilt, directorul unei companii de furnizare a gazelor.

Deși problema vine din sistemul de purificare și uscare a gazului, iar consumatorii finali pot plăti apă în loc de gaz, autoritățile arată cu degetul spre conducerea companiei.

Pentru că și noi ne asumăm responsabilitățile noastre, fiecare manager trebuie să își asume responsabilitățile lui”, spune Victor Georgescu, ministrul energiei.

Consumul de energie electrică este și el la cote maxime zilele acestea. Și aici avem însă emoții. Centralele produc aproape 11.000 de Megawatti în fiecare oră, dar sistemul începe să gâfâie. Din cauza închiderii multor puncte de producere a energiei, sistemul nu ar face față unei cereri mult mai mari, spun specialiștii.

Sursa: Digi24
Foto: informatiata.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.