FB Promo
Aniversarea a 90 de ani de existenta la Universitatea Politehnica Timisoara
Vizite: 7311
10 noiembrie 2010
Aniversarea a 90 de ani de existenta la Universitatea Politehnica Timisoara
Aniversarea a 90 de ani de existenta la Universitatea Politehnica Timisoara
Share |

Universitatea Politehnica din Timișoara s-a înființat pe 11 noiembrie 1920, printr-un decret regal semnat de către Regele Ferdinand I. La aniversarea a 90 de ani de existență a acestei instituții emblematice pentru oraș, la Timișoara vor fi prezenți numeroși invitați de marcă, printre care ministrul Educației, Daniel Funeriu, și Alteța Sa Principele Radu.

La manifestări au mai fost invitați să participe mai mulți rectori ai unor universități din Europa și România, Doctori Honoris Causa ai Universității Politehnica din Timișoara, foști rectori ai UPT, colaboratori din universități din întreaga lume, oficialități locale, reprezentanți ai vieții economice regionale, absolvenți ai Universității Politehnica din Timișoara, profesori și studenți.

Evenimentele programate cu ocazia acestei aniversări vor începe, joi, de la ora 10.00, în clădirea Rectoratului UPT.

În întâmpinarea sărbătoririi a 90 de ani de la înființarea primei instituții de învățământ superior tehnic din Banat, Fundația „Politehnica” a organizat ceremonia de conferire a titlului de „Membru de onoare” unor personalități care și-au împletit viața și activitatea cu valorile UPT.

Astfel, la 10 noiembrie, cu începere de la ora 17,00, în Sala Senatului UPT (Bd. Ferdinand nr. 2, etajul I) au fost înmânate diplomele și însemnele de „membru de onoare” unui număr de 9 personalități din domeniile: viață academică, arte, management industrial.

Pentru mediul academic:
Ioan Carțiș - rector 1996 – 2004 (două mandate)
Coleta De Sabata – rector 1981 – 1989
Toma Dordea - membru al Academiei Române
Alexandru Nichici – rector 1992 – 1996

Pentru sectorul „arte”:
Sorina Ianovici-Jecza - președintele Fundației Interart TRIADE
Ștefan Popa Popa’s - caricaturist
Robert Șerban – poet, scriitor, publicist

Pentru management industrial:
Gheorghe Cocian – director general SC ELBA SA
Constantin Popeci – președintele Grupului de firme POPEI (utilaj greu).

La ceremonie au fost invitați membri ai comunității academice timișene, Comisia de învățământ a Senatului României, personalități ale vieții publice locale și regionale.

Spune-ti parerea
N. Ionita
13 Decembrie 2010, 11:53
Mesajul de mai sus este o intoxicare lansata de Gogu Neagoe (http://www.personality.com.ro/senzational.htm) Va rog, ignorati-o! Eu, Nicolae Ionita, nu am nici un amestec.
ionita nicolae
11 Decembrie 2010, 04:14
Cât de idiot si prost poate fi un jurnalist ca să publice minciunile unui POPAS ACADEMY fără să verifice nimic din afirmațiile acestuia, așa cum i-o cere Codul Deontologic al Ziaristului adoptat de Clubul Român de Presă și bunul simț? Asociația caricaturiștilor CRN NICOLAE IONITA a instituit un premiu de 1000.000 EURO pe care îl va înmâna tuturor celor care vor găsi un exemplar din Guiness Book în care apare unul din senzaționalele recorduri ale lui Stefan Popa Popas care minte mul ceasta diploma este tiparita la timisoara popas art .Nicolae Ioniță STR-EMINESCU, NR-28A, BL-GIOCONDA, SC-A, AP-27, PLOIESTI ROMANIA E-mail: - muzeu_personalitati@yahoo.com - ionita@personality.com.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.