FB Promo
Alegeri prezidentiale 2019, turul 2 | Mobilizare fara precedent a romanilor din diaspora
Vizite: 614
23 noiembrie 2019
Alegeri prezidentiale 2019, turul 2 | Mobilizare fara precedent a romanilor din diaspora
Alegeri prezidentiale 2019, turul 2 | Mobilizare fara precedent a romanilor din diaspora
Share |

Votul în diaspora pentru alegerile prezidențiale 2019, turul doi, va dura, ca și în primul tur, trei zile. Astfel, pentru primul tur al alegerilor, românii din diaspora au putut vota în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie. În cel de-al doilea tur, românii sunt așteptați la vot în zilele de 22, 23 și 24 noiembrie. Pe www.digi24.ro veți găsi prezența la vot și rezultate la alegeri prezidențiale 2019 de la Biroul Electoral Central și Autoritatea Electorală Permanentă, actualizate în timp real, relateaza Digi24.

 

HARTĂ INTERACTIVĂ ROMANIA - Prezența la alegerile prezidențiale (Turul 2), județ cu județ:


>> Click pe județ pentru a afla prezența de acum comparativ cu 2014 și 2019.

>> Click pe semnul „>>” din colțul stânga-sus pentru Legenda hărții.

>> Folosește butoanele + și - pentru a schimba nivelul zoom-ului pe hartă (pe mobil merge „pinch-to-zoom”).

 

ACTUALIZARE SÂMBĂTĂ, 23 NOIEMBRIE, ORA 22:20. A doua zi de vot s-a încheiat în vestul Europei, dar în Australia și Noua Zeelandă a început ultima zi de votare din turul doi al alegerilor prezidențiale. Este o mobilizare fără precedent a românilor din afara țării. Au mers până acum la urne aproximativ 378.000 de oameni. Lor li se adaugă cei 17.503 români din diaspora care au votat prin corespondență, astfel că numărul voturilor venite din străinătate se apropie de 400.000, în condițiile în care la primul tur, în cele trei zile de vot, s-au înregistrat aproape 700.000 de sufragii în diaspora, un record care foarte probabil va fi depășit. Duminică, ultima zi de vot, va aduce probabil cea mai mare afluență la vot și în diaspora.

Italia, Marea Britanie și Germania rămân țările de unde vin cele mai multe voturi ale românilor.

ACTUALIZARE SÂMBĂTĂ, 23 NOIEMBRIE, ORA 20:00  În mai puțin de două ore, secțiile de votare din vestul Europei se închid. Dar se vor deschide cele din Australia și Noua Zeelandă. La Antipozi, începe ultima zi de votare din turul doi al prezidențialelor.

 

Este o mobilizare fără precedent a românilor din afara țării. Au votat până acum aproximativ 350.000 de oameni, cei mai mulți dintre ei în Italia, Marea Britanie și Germania.

Românii au vrut să le arate copiilor lor că votul contează, în orice colț al lumii s-ar afla. Au mers la vot în orice condiții, chiar și dacă erau bolnavi.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.