FB Promo
ANSVSA: Patrunderea pestei porcine africane in Romania este iminenta
Vizite: 1030
11 martie 2016
ANSVSA: Patrunderea pestei porcine africane in Romania este iminenta
ANSVSA: Patrunderea pestei porcine africane in Romania este iminenta
Share |

Pătrunderea pestei porcine în România este o chestiune iminentă, dar virusul trebuie menținut la distanță cât mai mul timp. Pesta porcină africană este un pericol real și actual și constituie o permanentă preocupare, atât pentru ANSVSA, cât și pentru celelalte instituții abilitate ale statului, informează Autoritatea, relateaza Digi24.

Pesta porcină africană este o boală a suinelor domestice și sălbatice care, la pătrunderea într-un teritoriu, produce mari pagube socio-economice statului infectat.

„De la apropierea virusului PPA de granițele naționale, prin notificarea focarelor din Ucraina de la Odessa și Nicolayv, în 28 octombrie 2015, autoritățile veterinare din România sunt într-o permanentă alertă și încearcă să capaciteze, pentru conlucrarea în domeniul activităților preventive, toți factorii de decizie de la nivel guvernamental, pentru a ține virusul la distanță de granițele naționale.

Din experiența statelor membre deja infectate, a rezultat faptul că, fără colaborare și conlucrare eficiente, aplicarea măsurilor de control al bolii nu este posibilă, iar propagarea acesteia în teritoriile libere de boală este grăbită, scăpând repede de sub control.

Aceeași colaborare este necesară și cu fermierii, patronatele cărnii de porc, asociațiile profesionale veterinare, pentru a putea depista virusul încă de la pătrunderea lui pe teritoriul național”, precizează ANSVSA.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.