FB Promo
500.000 de romani au iesit la protest duminica
Vizite: 1283
6 februarie 2017
500.000 de romani au iesit la protest duminica
500.000 de romani au iesit la protest duminica
Share |

Protest istoric in Romania: 250.000 de bucuresteni si alti 250.000 de romani (Cluj - 50.000, Timisoara - 40.000, Iasi - 30.000, Sibiu - 30.000, Craiova -10.000, Brasov - 10.000) din toate marile orase si din strainatate au iesit duminica seara in strada in cel mai mare miting din ultimii 25 de ani. Abrogarea, duminica dupa-amiaza, a OUG care castra lupta anti-coruptie nu i-a convins pe oameni, care au cerut demisia Guvernului Grindeanu. "Demisia!", "Hotii!", "Tradatorii" - s-a strigat din 250.000 de piepturi in fata Guvernului pustiu, relateaza HotNews.

Piata Victoriei din Bucuresti a fost neincapatoare pentru cei 250.000 de oameni (pe o pancarta scria "Data viitoare, faceti o piata mai mare"), astfel incat zeci de mii de manifestanti au stat pe bulevardele din jurul pietei. In Bucuresti au venit studenti din Cluj si locuitori din orasele invecinate (Ploiesti, Urziceni, Pitesti) sa participe la ce era anuntat drept cel mai mare protest din ultimii 25 de ani. Si asa a fost.

Mitingul a avut cateva momente memorabile: minutul de tacere mormantala, aprinderea concomitenta a lanternelor de la toate telefoanele din piata, intonarea imnului, proiectiile cu laser pe cladirea guvernului, a BRD si a Comitetului Olimpic. "Ne-am trezit!", "Demisia!", "Va vedem!", mesaje de apropiere fata de tarile occidentale care au criticat guvernul - toate au fost proiectate in Piata Victoriei.

Protestele au fost sfidate de premierul Grindeanu, care a anuntat in direct din platourile televiziunilor - prietene, RTV si Antena 3, ca nu demisioneaza.

Sfidare a fost si din partea lui Liviu Dragnea, care a declarat la RTV ca: „Modul de organizare, dimensiunea finanrii acestor proteste. Asta arat o organizare profesionist, sta nu e un miting spontan, adic nu e numai spontaneitate, exist în spate organizare, sigur sunt i oameni care vin pentru c aa cred.

sta e planul pus al punct dup alegerile din decembrie, e normal, asta e miza - partidul i guvernul, asta e miza, cum se poate lua puterea toat în România de ctre cineva având celelalte instituii. Mai sunt dou - parlamentul i guvernul - dup care ceea ce se va vota în România nu va mai conta”.

Sursa: HotNews
Foto: Dan Mihai Balanescu
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.