FB Promo
Aproximativ 5.000 de persoane muscate de caini s-au prezentat in acest an la "Matei Bals"
Vizite: 855
24 noiembrie 2015
 Aproximativ 5.000 de persoane muscate de caini s-au prezentat in acest an la
Aproximativ 5.000 de persoane muscate de caini s-au prezentat in acest an la "Matei Bals"
Share |

Aproximativ 5.000 de persoane mușcate de câini s-au prezentat în acest an la Centrul antirabic al Institutului "Matei Balș", a declarat, luni, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al unității, medicul Cătălin Apostolescu, relateaza Digi24.

"5.000 de mușcați de câini până în prezent la centru. Noi avem Centrul antirabic pe tot Bucureștiul și județele înconjurătoare", a precizat medicul.

Potrivit lui Apostolescu, zilnic se prezintă la Camera de gardă între 15 și 20 de persoane mușcate de câini.

Stocurile de vaccin antirabic și antitetanos ale Institutului "Matei Balș" s-au epuizat, susține acesta.

"Este o sincopă pe termen mai lung, pentru că Ministerul Sănătății renegociază prețul cu producătorii de vaccin. Nu numai pentru antirabic este valabilă această problemă, pentru toate produsele biologice. Până nu se încheie procedura de renegociere a prețului, noi nu putem să îl cumpărăm. Noi avem bani, ei îl au în depozit (n.r. — vaccinul), dar nu putem să îl cumpărăm. Această problemă ține de aproximativ două luni", a explicat medicul Cătălin Apostolescu.

Institutul a folosit vaccin din stocurile pe care le avea, însă acestea s-au epuizat, a adăugat el.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.