FB Promo
Un summit european crucial si doua scenarii de cosmar: Brexit si refugiatii
Vizite: 1068
19 februarie 2016
Un summit european crucial si doua scenarii de cosmar: Brexit si refugiatii
Un summit european crucial si doua scenarii de cosmar: Brexit si refugiatii
Share |

Un summit crucial al Uniunii Europene a început joi seara la Bruxelles. Șefii de stat și de guvern ai statelor membre vor încerca să convingă Marea Britanie să rămână în spațiul comunitar. Discuțiile vor fi extrem de dure mai ales că Londra nu este dispusă să renunțe la niciuna dintre cererile sale. Printre condiții: respectarea faptului că în spațiul comunitar nu există o singură monedă, scăderea poverilor birocratice, mai puțină suveranitate pentru Bruxelles, mai multă pentru statele membre și dreptul de a îngrădi accesul la beneficiile sociale, relateaza Digi24.

Sunt zile complicate la Bruxelles, unde șefii de stat și de guvern din Uniunea Europeană s-au întâlnit la Consiliul European. Blocul comunitar trece prin momente grele, iar la asta contribuie din plin criza refugiaților. Sufocată de valurile de migranți, Europa încearcă să găsească o soluție și se bazează pentru asta pe ajutorul Turciei. Este țara în care au ajuns aproape două milioane de refugiați și care, alături de Liban și Iordania, duce greul acestei crize. Sunt date furnizate de ONU, potrivit cărora alți aproape 500 de mii de refugiați au depus cereri de azil în Germania. Numărul migranților din această țară este însă, dublu, spun autoritățile de la Berlin, fiindcă mulți alții nu au fost înregistrați.

Și ca și cum presiunea refugiaților nu era de ajuns, cele 28 de țări ale Uniunii Europene riscă să devină 27. Marea Britanie va organiza un referendum pentru ieșirea din blocul comunitar, iar negocierile dintre David Cameron și ceilalți lideri nu par să fi ajuns la un rezultat concret.

David Cameron, premierul Marii Britanii: „Mă voi lupta pentru Marea Britanie. Dacă putem obține un acord bun, atunci voi accepta. Dar nu voi accepta un acord care nu corespunde nevoilor noastre. Cred că este mult mai important să facem acest lucru bine decât să ne grăbim. Dar, cu bunăvoință și cu multă muncă, putem obține un acord mai bun pentru Marea Britanie”.

Francois Hollande, președintele Franței: „Un acord este posibil dacă sunt îndeplinite anumite condiții. Un acord este posibil, pentru că este necesar. Marea Britanie trebuie să rămână în Uniunea Europeană, aceasta este dorința mea. Dar, în același timp, Uniunea trebuie să avanseze, nicio țară nu ar trebui să aibă drept de veto, nicio țară nu ar trebui să se sustragă de la regulile comune sau autorităților comune. (...) Și alte state pot cere reguli speciale, așa că îi cerem Marii Britanii să se gândească la toate celelalte state. Soarta Uniunii Europene este la mijloc, nu doar a unei singure țări din Uniunea Europeană”.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: „La acest Consiliu European vom discuta două teme: prima este legată de așteptările Marii Britanii înainte de referendumul pentru rămânerea sau nu în Uniunea Europeană. Eu merg la această dezbatere cu gândul că vom face totul să creăm condițiile ca Marea Britanie să rămână parte a Uniunii Europene”.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.