FB Promo
Turcia: Doi copii risca sa ajunga la inchisoare pentru insulta adusa presedintelui Erdogan
Vizite: 797
29 octombrie 2015
Turcia: Doi copii risca sa ajunga la inchisoare pentru insulta adusa presedintelui Erdogan
Turcia: Doi copii risca sa ajunga la inchisoare pentru insulta adusa presedintelui Erdogan
Share |

Parchetul din orașul Diyarbakir, din sud-estul Turciei, a inculpat pentru „insultă” adusă președintelui Recep Tayyip Erdogan doi băieți de 12, respectiv 13 ani, acuzați că au rupt un afiș cu fotografia șefului statului, a relatat miercuri cotidianul Hürriyet, potrivit Agerpres.

Procurorii au cerut împotriva celor doi minori pedepse cu închisoarea între 14 luni și 4 ani și 8 luni, precizează publicația.

Băieții au fost surprinși în ziua de 1 mai în timp ce rupeau un afiș cu imaginea lui Erdogan pe o stradă din Diyarbakir, oraș cu majoritate kurdă.

Voiam să smulgem afișe ca să vindem hârtia. N-am fost atenți la cine era în fotografie, nu știam cine era”, s-a apărat în fața magistratului cel mai mic dintre inculpați, identificat cu inițialele R.Y.

Cei doi sunt inculpați în baza articolului 299 din codul penal care pedepsește, cu o pedeapsă maximă de 4 ani de închisoare, orice persoană care „aduce atingere imaginii” șefului statului.

De la alegerea lui Erdogan în funcția de președinte, în august 2014, s-au înmulțit dosarele penale în baza acestei prevederi, ele vizând artiști, jurnaliști sau simpli cetățeni.

În decembrie 2014, un minor de 17 ani a fost ridicat din sala de clasă și ținut în arest timp de câteva zile sub aceeași acuzație, apoi condamnat la 11 luni de închisoare cu suspendare.

 

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.