FB Promo
Tragedie in Italia | Cel putin 39 de morti, printre care si 2 romani, dupa ce o portiune a unui pod al autostrazii A10 s-a prabusit, la Genova
Vizite: 1278
14 august 2018
Tragedie in Italia | Cel putin 39 de morti, printre care si 2 romani,  dupa ce o portiune a unui pod al autostrazii A10 s-a prabusit, la Genova
Tragedie in Italia | Cel putin 39 de morti, printre care si 2 romani, dupa ce o portiune a unui pod al autostrazii A10 s-a prabusit, la Genova
Share |

Update: Speranțele de a găsi supraviețuitori scad la Genova, în nordul Italiei, după prăbușirea unui pod care s-a soldat cu cel puțin 39 de morți, scrie AFP.

Miercuri, protecția civilă a anunțat un nou bilanț de 39 de decese confirmate și 15 persoane rănite, dintre care 12 în stare gravă. Există de asemenea mai multe persoane dispărute.

Trei copii cu vârste între 8 și 13 ani figurează printre victime. 

După prăbușirea acestui pod - cel mai sângeros accident de acest tip din Europa după 2001 - echipele de salvare au luptat toată noaptea de marți spre miercuri în încercarea de a găsi supraviețuitori.


Update: Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, miercuri, că un al doilea român a fost identificat printre persoanele decedate în urma prăbușirii podului rutier în apropiere de Genova, potrivit Mediafax, relateaza HotNews.

"În continuarea informațiilor referitoare la incidentul produs la data de 14 august 2018, pe autostrada A10, în apropiere de Genova, ca urmare a prăbușirii unei porțiuni din viaductul Morandi, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: În urma demersurilor echipei consulare mobile aflată la fața locului, un alt cetățean român, cu dublă cetățenie, a fost identificat printre persoanele decedate. Echipa consulară mobilă își continuă activitatea de asistență și menține în permanență legătura atât cu Celula de Criză instituită la nivelul autorităților locale, cât și cu unitățile medicale la care au fost transportate victimele, în vederea identificării unor cetățeni români printre persoanele afectate. Operațiunile complexe de salvare și de scoatere a victimelor de sub dărâmături sunt, în continuare, în derulare", transmit reprezentații Ministerului Afacerilor Externe într-un comunicat de presă publicat miercuri.

MAE oferă detalii la care românii pot solicita asistență consulară.

"Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale oficiului consular:+39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 249 50 64; +39 011 235 90 53, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al oficiului consular: +39 338 756 8134. Consulatul General al României la Torino monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale, acordând asistența consulară necesară în astfel de situații, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurior neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces", a completat MAE.


O porțiune a unui pod al autostrăzii A10 s-a prăbușit marți la Genova, au anunțat pompierii, care cred că mai multe mașini au căzut în gol, scrie AFP. Până în acest moment au fost confirmate 22 decese, potrivit Reuters. Anterior, reprezentanți ai serviciilor de ambulanță, preluați de agenția Adnkronos, citată de Reuters, anunțau că există zezi de morți, relateaza HotNews.

Potrivit pompierilor, podul Morandi s-a prăbușit în jurul orei 12,00 (10,00 GMT). Din cauza reliefului foarte accidentat din regiunea Genovei, între mare și munte, parcursul autostrăzii este jalonat de poduri și tunele.

 


 

Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.