FB Promo
Tone de gunoaie, stranse de voluntari din zone cu vestigii istorice
Vizite: 839
21 septembrie 2015
Tone de gunoaie, stranse de voluntari din zone cu vestigii istorice
Tone de gunoaie, stranse de voluntari din zone cu vestigii istorice
Share |

Două tone de gunoaie au fost strânse la Constanța, din zonele cu vestigii istorice. Ruinele vechi de 2.000 de ani au fost năpădite de buruieni și de resturi menajere aruncate de constănțenii și de turiștii nepăsători. După trei ore de muncă, cei 50 de voluntari au reușit să schimbe fața obiectivelor istorice, relateaza Digi24.

Copiii au descoperit întâmplător inscripții grecești care datează de 2.000 de ani. Ele sunt la termele romane, unul dintre colțurile pline de istorie din Constanța, dar și unul dintre locurile care suferă din cauza gunoaielor aruncate.

20 de copii de la Colegiul de Arte, însoțiți de profesoare, au venit alături de ONG-ul care a avut ideea curațeniei în siturile istorice.

Tot acest spațiu împrejmuit de gard aparține Ministerului Culturii. Muzeul de Istorie din Constanța nu poate contracta un serviciu de salubrizare, Primăria Constanța nu are voie să intre aici pentru curățenie. Astfel, singura variantă rămasă este în mâinile voluntarilor”, transmite corespondentul Digi24 Paul Greavu.

Al doilea punct al acțiunii a fost la Arhiepiscopia Tomisului. Acolo voluntarii au avut de luptat cu iedera care a năpădit ruinele.

Cel mai mult de muncă a fost în Piața Ovidiu. Munții de gunoaie și buruieni nici nu te lăsau să vezi bucățiile de istorie ale Constanței.

După cele trei ore de muncă susținută, locurile ecologizate s-au schimbat complet.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.