FB Promo
Toate scolile din Los Angeles au fost inchise in urma unei amenintari cu bomba
Vizite: 1072
16 decembrie 2015
Toate scolile din Los Angeles au fost inchise in urma unei amenintari cu bomba
Toate scolile din Los Angeles au fost inchise in urma unei amenintari cu bomba
Share |

Cele trei noi centre de primire a refugiaților care urmează să fie înființate în România stârnesc deja nemulțumiri nu doar în rândul locuitorilor, ci și în rândul autorităților locale. Argumentele oamenilor, primarilor sau viceprimarilor - centrele sunt prea aproape de școli ori în oraș există o fabrică de armament, relateaza Digi24.

Inspectoratul General pentru Imigrări administrează șase centre de primire a refugiaților la Timișoara, Șomcuța Mare, Rădăuți, Galați, Giurgiu și București, cu o capacitate totală de aproape 1.000 de locuri. De șase ori mai puțin decât cota impusă de Uniunea Europeană. Așa că Ministerul de Interne a luat măsuri.

Am prevăzut preluarea a încă trei sedii și demararea lucrărilor pentru reabilitarea, amenajarea și dotarea lor, la Câmpulung Muscel, Tășnad și Bumbești-Jiu”, declara ministrul de interne, Petre Tobă, la audierile din Parlament din 13 decembrie.

În Bumbești-Jiu, județul Gorj, refugiații ar urma să fie găzduiți în fosta școală a Inspectoratului de Jandarmi.

Fără să explice concret la ce se referă, oamenii din Bumbești-Jiu nu cred că e o idee bună ca imigranții să ajungă în orașul lor, pentru că aici există o fabrică de armament.

La Câmpulung, în Argeș, un cămin care aparține Jandarmeriei a fost transferat la Inspectoratul General pentru Imigrări și va deveni centru de primire pentru refugiați. Și aici, autoritățile locale și localnicii sunt nemulțumiți.

Un al treilea centru de primire a refugiaților va fi în localitatea Tășnad, din Satu-Mare, într-o fostă cazarmă de jandarmi.

Dacă România va respecta cota stabilită de Uniunea Europeană, va primi 38 de milioane de euro, adică 6.000 de euro pentru fiecare din cei 6.300 de refugiați.

Sursa: Digi24
Foto: hotnews.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.