FB Promo
Theresa May isi traieste ultimele zile ca prim ministru
Vizite: 668
17 mai 2019
Theresa May isi traieste ultimele zile ca prim ministru
Theresa May isi traieste ultimele zile ca prim ministru
Share |

Incapabilă să pună în practică Brexitul, Theresa May trăiește ultimele sale zile în fruntea unui guvern britanic care pare, în aceste săptămâni, aproape paralizat, scrie AFP, relateaza Hotnews.

Numărătoarea inversă a început joi, atunci când lidera conservatorilor a fost constrânsă să accepte, într-o reuniune cu parlamentari din partidul său, anunțarea unui "calendar pentru alegerea unui nou lider al Partidului Conservator". Ceea ce înseamnă practic desemnarea noului premier al țării.

Criticată de luni de zile, May a reușit să se mențină la putere doar pe fondul lipsei unui candidat pregătit să-și asume riscul de a lua în mâini spinosul dosar Brexit. Dar rezultatele catastrofale pentru partidul său la alegerile locale din 2 mai și sondajele dezastruoase pentru alegerile europene de săptămâna viitoare i-au pecetluit soarta.

"De această dată, e într-adevăr pe plecare", crede Tim Bale, profesor de științe politice la universitatea Queen Mary din Londra, care o vede cu greu supraviețuind "mai mult de două-trei săptămâni". The Guardian scrie că "toată lumea vorbește de ea la trecut în mediul politic britanic".

La sosirea sa la putere, după referendumul pentru Brexit din 23 iunie 2016, această fiică de pastor, fără charismă dar cu reputația unui om foarte muncitor, a promis să-și scoată țara din Uniunea Europeană pentru a conduce spre orizonturi mai înfloritoare. Trei ani mai târziu, a fost nevoită să amâne de două ori data Brexitului, inițial fixat pentru 29 martie, și chiar să organizeze alegeri europene, în ciuda promisiunilor făcute.

"A eșuat, a eșuat total", tranșează Tim Bale, care îi prezice o judecată severă în cărțile de istorie.
 

Pentru analiști și editorialiști, Theresa May, 62 de ani, este în principal vinovată pentru această situație, deoarece s-a pliat în fața voinței partizanilor unui Brexit dur din partidul său, pentru convocarea alegerilor generale unde și-a pierdut majoritatea absolută din Parlament și pentru că a ales să ignore fundamentele asupra cărora UE era pregătită să negocieze un acord.

Sursa: Hotnews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.