FB Promo
Summit extraordinar la Bruxelles | Grecia ar putea primi fonduri de urgenta in valoare de 18 miliarde de euro
Vizite: 701
22 iunie 2015
Summit extraordinar la Bruxelles | Grecia ar putea primi fonduri de urgenta in valoare de 18 miliarde de euro
Summit extraordinar la Bruxelles | Grecia ar putea primi fonduri de urgenta in valoare de 18 miliarde de euro
Share |

Liderii zonei euro se întrunesc la Bruxelles, într-un summit de urgență. Programul de asistență financiară pentru Grecia ar putea fi extins pentru încă șase luni, iar statul elen ar putea să primească fonduri de urgență în valoarea de 18 miliarde de euro doar dacă premierul Alexis Tsipras este dispus la compromisuri, scrie ziarul britanic The Guardian, care citează oficiali europeni. În plus, AFP a preluat un mesaj transmis de șeful de cabinet al președintelui Comisiei Europene, potrivit căruia noile propuneri venite de la Atena constituie o bază bună pentru discuțiile de astăzi. În schimb, mii de greci au ieșit iarăși în stradă să demonstreze împotriva austerității, relateaza Digi24.

Piața Syntagma din fața Parlamentul Greciei a fost din nou plină de oameni duminică. Politicieni, sindicaliști, susținători ai partidului de guvernământ Syriza și alți simpatizanți ai stângii, toți au avut același mesaj: guvernul trebuie să-și respecte promisiunile electorale și să nu facă niciun compromis.

În schimb, guvernul de la Atena pare optimist că va ajunge la un acord care să salveze Grecia de la colaps. Pe ultima sută de metri, premierul Alexis Tsipras a prezentat la ședința de guvern un nou set de propuneri pe care le va înainta partenerilor europeni, la summitul decisiv de la Bruxelles. I-a sunat apoi pe președintele Franței, Francois Hollande, și pe cancelarul Germaniei, Angela Merkel, pentru a le prezenta noile reforme elaborate de Atena, care sunt deocamdate ținute secrete de ochii presei și ai opiniei publice.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.