FB Promo
Studiu realizat pentru Pentagon: Vladimir Putin ar putea suferi de sindromul Asperger
Vizite: 869
5 februarie 2015
Studiu realizat pentru Pentagon: Vladimir Putin ar putea suferi de sindromul Asperger
Studiu realizat pentru Pentagon: Vladimir Putin ar putea suferi de sindromul Asperger
Share |

Un studiu realizat de un centru de reflecție al Pentagonului afirmă că președintele rus, Vladimir Putin, suferă de sindromul Asperger, "o tulburare de tip autist care îi afectează toate deciziile", potrivit unui raport din 2008 obținut de USA Today, relatează cotidianul în pagină electronică, relateaza Mediafax.

"Evoluția neurologică a lui Putin a fost întreruptă în copilărie", scrie Brenda Connors, expert la Naval War College din Newport. Analiza mișcărilor sale dezvăluie că "președintele rus are o anormalitate neurologică", afirmă ea, prezentând "ipoteza că la începutul vieții, poate chiar în uter, Putin a suferit un accident emisferic". O notă de subsol afirmă că "accidentul emisferic" ar fi putut fi un atac cerebral și subliniază că mama lui, care avea o sănătate precară, l-a născut la vârsta de 41 de ani, scrie USA Today.

Ca urmare,"principala sa formă de compensare (a bolii) este controlul extrem", care "se reflectă în stilul său de a lua decizii și în modul de guvernare".

Cercetătorii nu își pot dovedi însă teoria, afirmă raportul, pentru că nu pot efectua o scanare a creierului președintelui rus. Ei se bazează doar pe analiza tiparului mișcărilor, care înseamnă studierea mișcărilor unui individ pentru a obține indicii despre cum ia deciziile persoana respectivă sau despre cum reacționează la evenimente.

Raportul citează însă activitatea desfășurată de specialiștii în autism în sprijinul afirmațiilor sale. Astfel, raportul din 2008 în citează pe doctorul Stephen Porges, care în prezent este profesor de psihiatrie la Universitatea North Carolina. "Putin manifestă o formă de autism", afirmă el. Cu toate acestea, Porges a declarat miercuri că nu a văzut niciodată raportul finit și că nu ar merge atât de departe încât să afirme că președintele rus suferă de sindromul Asperger.

Sursa: Mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.