FB Promo
Statul nu va vedea mai multi bani pentru gazele si petrolul extrase din Romania
Vizite: 780
29 octombrie 2015
Statul nu va vedea mai multi bani pentru gazele si petrolul extrase din Romania
Statul nu va vedea mai multi bani pentru gazele si petrolul extrase din Romania
Share |

Ce nu au recunoscut guvernanții spun răspicat petroliștii: statul nu va vedea mai mulți bani pentru gazele și petrolul extrase din România. Deși a întârziat cu doi ani recalcularea redevențelor plătite de companii pentru resursele naturale, Guvernul se pare că a renunțat la ideea să pună taxe mai mari companiilor, în condițiile în care acum prețul țițeiului este mult mai mic, relateaza Digi24.

Actualul nivel de redevențe nu va fi schimbat, spun reprezentanții companiilor petroliere, chiar dacă ar fi trebuit modificat încă de anul trecut. Va rămâne cel mult 13,5% din valoarea resurselor, în funcție de dimensiunea zăcământului.

Artur Stratan, președinte la Asociația Companiilor Petroliere: „Nu va exista o mărire fizică, o mărire nominală a acestor procente de redevență. Se pare că vor rămâne cele vechi. Dar statul propune impozitarea adițională a profiturilor industriei petroliere, cu un așa-zis impozit petrolier”.

După ultima întâlnire cu Fondul Monetar Internațional, reprezentanții Guvernului s-au ferit să spună dacă statul a renunțat la creșterea acestor taxe.

În plus, deși statul spune că vrea să atragă mai multe investiții în exploatarea resurselor naturale, ultima rundă de licitații pentru zonele bogate în zăcăminte a fost organizată acum cinci ani. Amânarea legii redevențelor face ca noua rundă de licitație să nu poată fi organizată nici anul viitor. La asta se adaugă faptul că de la primele explorări la extragerea cantităților de țiței și gaze din zăcăminte trec peste zece ani. 

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.