FB Promo
Slovenia isi face gard la granita cu Croatia
Vizite: 900
23 septembrie 2015
Slovenia isi face gard la granita cu Croatia
Slovenia isi face gard la granita cu Croatia
Share |

Președintele Croației o acuză pe Angela Merkel că este vinovată de situația actuală, pentru că „i-a invitat pe refugiați în Germania, după care s-a răzgândit”. Între timp, căile ferate germane au anunțat că suspendă traficul pe linia Munchen-Salzburg-Viena-Budapesta până pe 4 octombrie. Motivul - activitatea a fost perturbată de controalele introduse la frontiere din cauza afluxului de refugiați. Iar Solvenia, pentru a opri valul de imigranți, a început construcția unui gard metalic pe o porțiune a graniței cu Croația, relateaza Digi24.

Un punct fierbinte în criza refugiaților este acum la granița dintre Serbia și Croația, unde mii de oameni așteaptă autocare ce îi duc către vestul Europei. Lucrurile se mișcă însă destul de încet la punctul de trecere Sid-Tovarnik.

Cei mai mulți dintre refugiații care ajung din Serbia în Croația sunt duși în tabăra din Opatovaț. Ei se plâng de condițiile în care trebuie să stea.

Zagrebul spune că peste 35.000 de refugiați au intrat pe teritoriul țării, din data de 16 septembrie, când Ungaria și-a izolat granița cu Serbia, iar imigranții s-au îndreptat spre Croația.

Ministrul sârb de Externe a criticat lipsa de soluții a Europei în fața crizei migrației. „În loc de o Europă fără frontiere, am primit o Europă cu o cortină de fier. Serbia nu poate permite să devină o tabără de concentrare, nu putem fi încercuiți cu garduri”, a declarat

De partea cealaltă, premierul ungar precizează că Europa trebuie să se apere de pericolul reprezentat de refugiații care asediază granițele.

Criza imigranților pune în discuție funcționarea și rațiunea de a fi a Uniunii Europene, avertizează ministrul francez de Externe. Oficialul precizează că, dincolo de solidaritatea față de refugiați, ușa Europei nu poate fi deschisă pentru imigranții economici.  

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.