FB Promo
SUA au impus noi sanctiuni Iranului
Vizite: 661
18 ianuarie 2016
SUA au impus noi sanctiuni Iranului
SUA au impus noi sanctiuni Iranului
Share |

La nici 24 de ore de la anunțul istoric privind ridicarea embargoului economic la adresa Iranului, Statele Unite au impus Teheranului noi sancțiuni. Acestea privesc 11 persoane și companii, acuzate că au favorizat introducerea în Iran a unor componente de rachete balistice. Astfel ar fi fost încălcate obligațiile pe care și le-a asumat Iranul față de comunitatea internațională, relateaza Digi24.

„Acordul nuclear a fost implementat. Familiile americane s-au reunit. Al treilea lucru pe care l-am rezolvat este că SUA și Iranul au rezolvat disputa fincaniară, veche de peste trei decenii”, a declarat Barack Obama, președintele SUA.

Am impus sancțiuni Iranului pentru încălcarea drepturilor omului, pentru sprijinirea terorismului. Pentru programul de rachete balistice. Vom continua să extindem aceste sancțiuni cu fermitate. De exemplu, recentele teste cu rachete ale Iranului sunt o încălcare a obligațiilor internaționale. Ca urmare, Statele Unite impun sancțiuni unor persoane și companii, implicate în programul balistic al Iranului. Vom continua să fim vigilenți”, a mai spus Barack Obama.

Liderul de la Casa Albă a asigurat că inspectorii ONU, aflați permament în teren, vor afla dacă Iranul încearcă să fabrice o bombă nucleară.  

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.