FB Promo
Rusii, gata sa le taie internetul americanilor
Vizite: 551
28 octombrie 2015
Rusii, gata sa le taie internetul americanilor
Rusii, gata sa le taie internetul americanilor
Share |

Semnal de alarmă tras de prestigiosul The New York Times. Potrivit cotidianului american, rușii au trimis o navă specială în apropierea coastelor atlantice ale Statelor Unite cu scopul de a tăia cablurile submarine de internet. Acestea fac legătura între Statele Unite și Europa și sunt vitale în sistemul de comunicații sau cel de afaceri. Nava rusească s-ar îndrepta spre Cuba și a fost observată recent în apropierea acestei țări. Deocamdată, Pentagonul nu a confirmat aceste informații, relateaza Digi24.

Cotidianul The New York Times atrage atenția asupra unei noi strategii a marinei rusești. Nave de război și submarine patrulează tot mai agresiv în regiunea în care se află cablurile de internet ale americanilor. Iar pericolul cel mare îl reprezintă, potrivit The New York Times, nava specială rusească Yantar, care se îndreaptă spre Cuba și ar fi fost observată recent în regiunea Caraibilor, nu foarte departe de coastele Statelor Unite, adică exact pe-acolo pe unde trec cele mai multe cabluri submarine.

Prin urmare, nu doar Statele Unite sunt amenințate de eventuala piratare sau chiar de tăierea cablurilor submarine de internet, ci și Europa. Un asemenea scenariu s-ar traduce printr-o veritabilă criză a comunicațiilor. Ar fi o situație care ar pune în pericol legăturile de afaceri de pe bătrânul continent.

Experții consideră că, în cazul în care izbucnește un conflict și mai serios între Rusia și Occident, navele rusești ar putea intercepta comunicațiile speciale prin atașarea unui dispozitiv de cablurile submarine.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.