FB Promo
Rusia a desfasurat un nou tip de racheta, incalcand un tratat cu SUA
Vizite: 1016
16 februarie 2017
Rusia a desfasurat un nou tip de racheta, incalcand un tratat cu SUA
Rusia a desfasurat un nou tip de racheta, incalcand un tratat cu SUA
Share |

Moscova a desfășurat un nou tip de rachetă de croazieră cu rază medie de acțiune, în pofida plângerilor oficialilor americani că încalcă Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF), care le interzice Statelor Unite și Rusiei să desfășoare astfel de rachete la sol, a declarat marți un înalt oficial din administrația Trump, potrivit News.ro, relateaza Digi24.

Rusia a desfășurat în secret racheta terestră de croazieră SSC-8, pe care o dezvoltă și testează de mai mulți ani, a afirmat oficialul, confirmând un material apărut inițial în New York Times.

Potrivit unor informații care circulă pe internet, rachetele cu rază medie de acțiune au fost desfășurate în districtul militar central al țării. “Analizăm informația”, a precizat oficialul din administrația Trump.

Rusia ar avea în prezent două batalioane de astfel de rachete, dintre care unul se află la poligonul Kapustin Yar, din sud-estul țării, iar celălalt la o bază operațională din altă regiune, au declarat oficiali americani citați sub acoperirea anonimatului de New York Times.

“Știm că este o poveste veche. Rușii au construit și testat aceste lucruri, încălcând tratatul INF, încă din timpul administrației Obama”, a spus sursa citată de Reuters.

„Problema acum este că acestea sunt desfășurate și este o și mai mare încălcare a tratatului INF”, a adăugat oficialul.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat deocamdată informațiile.

Departamentul american de Stat a conchis într-un raport din 2014 că “Federația Rusă își încalcă obligațiile în baza Tratatului INF, de a nu deține, produce sau testa în zbor o rachetă de croazieră terestră cu o rază de acțiune cuprinsă între 500 și 5.500 de kilometri sau să dețină sau producă lansatoare pentru astfel de rachete”.

După acuzații, Moscova a acuzat Washingtonul că desfășoară “diplomație la megafon” și a negat informații că ar fi încălcat acordul care a contribuit la încheierea Războiului Rece dintre cele două țări.

Mai mult, Moscova susține că Statele Unite au încălcat INF prin desfășurarea de elemente ale scutului antirachetă în România.

Sursa: Digi24
Foto: Presa Libera
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.