FB Promo
Romania si Spania propun infiintarea Curtii Internationale impotriva Terorismului
Vizite: 717
4 aprilie 2016
Romania si Spania propun infiintarea Curtii Internationale impotriva Terorismului
Romania si Spania propun infiintarea Curtii Internationale impotriva Terorismului
Share |

În ultimii cinci ani, organizațiile teroriste au dus la capăt 23.000 de atentate care s-au soldat cu moartea a 80.000 de oameni, pe tot globul.  Din acest motiv, România și Spania au lansat ideea unei Curții Internaționale împotriva Terorismului. Dacă inițiativa va prinde contur, 15 magistrați ar urma să-i judece pe cei care comit atacuri teroriste. În plus, ar încerca să rezolve și problema de comunicare dintre statele care nu colaborează în acest domeniu, relateaza Digi24.

„Doar în primele trei luni, din ianuarie până în martie, 256 de acte distincte de terorism au avut loc în lume. Este incredibil. Fiecare act a avut sute sau chiar poate mii de victime. Terorismul internațional este o problemă mult mai mare decât ceea ce vedem în mass-media, în special aici, în Europa”, a declarat Kirsten Meersschaert, director de programe al Coaliției pentru Curtea Penală Internațională.

Înființarea unei Curții Internaționale împotriva terorismului este absolut necesară, spun diplomații care au inițiat acest proiect. De la începutul acestui an, au fost înregistrate în medie trei atentate pe zi. Ambasadorul Bogdan Aurescu, inițiatorul proiectului, susține că legislația internațională are mari lipsuri în a combate terorismul și a-i aduce în fața justiției pe cei responsabili.

„În zilele noastre, nu există niciun mecanism care să reglementeze o situație în care un stat nu răspunde, de exemplu, la cererile de cooperare internațională în domeniul penal. O altă situație este atunci când un act terorist are loc pe teritoriul unui stat ale cărui autorități nu sunt pregătite să facă față unei astfel de situații sau când statele nu vor să colaboreze în acest domeniu”, a spus fostul ministru de Externe Bogdan Aurescu.

Sursa: Digi24
Foto: www.evz.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.