FB Promo
Revista Charlie Hebdo, data in judecata de Consiliul local din Amatrice, pentru caricaturi ofensatoare
Vizite: 864
13 septembrie 2016
Revista Charlie Hebdo, data in judecata de Consiliul local din Amatrice, pentru caricaturi ofensatoare
Revista Charlie Hebdo, data in judecata de Consiliul local din Amatrice, pentru caricaturi ofensatoare
Share |

Revista pariziana de satira Charlie Hebdo a fost data in judecata pentru defaimare de Consiliul local din Amatrice, orasul italian care a fost cel mai afectat de cutremurul din luna august, dupa ce a publicat o caricatura ofensatoare la adresa victimelor seismului, relateaza News.ro, relateaza HotNews.

Cu doua saptamani in urma, Charlie Hebdo a publicat o caricatura intitulata "Earthquake, Italian Style" (Cutremur, in stil italian), care prezinta un barbat acoperit de sange, cu mesajul "Penne, in sos tomat", o femeie carbonizata, alaturi de comentariul "penne acoperite de crusta", precum si trupuri aflate sub daramaturi, alaturi de comentariul "Lasagna", a anuntat, luni, site-ul news.com.au, care citeaza agentia DPA.

Dupa un val de critici, Chalrie Hebdo a publicat si o a doua caricatura, prin care le-a cerut italienilor sa blameze "mafia", si nu revista, pentru ca a construit locuinte subrede.

"Aceasta este o insulta macabra, necugetata si de neconceput la adresa victimelor evenimentului natural", a spus avocatul Mario Cicchetti pentru ANSA, dupa ce a depus plangerea in numele consiliului local din Amatrice.

Sursa: HotNews
Foto: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.