FB Promo
Reactia presedintelui Iohannis dupa episodul „Moldovei mari”
Vizite: 2087
19 ianuarie 2017
Reactia presedintelui Iohannis dupa episodul „Moldovei mari”
Reactia presedintelui Iohannis dupa episodul „Moldovei mari”
Share |

România va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova, indiferent de declarațiile recente ale noului președinte Igor Dodon, a afirmat președintele Klaus Iohannis. Pe de altă parte, șeful statului român reiterează așteptarea României ca noul președinte al Republicii Moldova să acționeze conform atribuțiilor sale constituționale. Recent, Igor Dodon a comentat că jumătate din teritoriul României de astăzi aparține Moldovei, relateaza Digi24.

În Republica Moldova, am asistat la primele alegeri prezidențiale directe după mult timp. Reiterez așteptarea României ca noul președinte să acționeze conform atribuțiilor sale constituționale. O spun inclusiv în lumina declarațiilor sale cele mai recente. Indiferent de acestea, România va continua să sprijine drumul european al Republicii Moldova”, a declarat Klaus Iohannis, la întâlnirea anuală cu șefii misiunilor diplomatice acreditați la București.

Președintele a afirmat că Republica Moldova are nevoie de stabilitate și implicare "responsabilă" a tuturor factorilor politici și instituționali în procesul de reforme.

„Subliniez deschiderea României, în acest context, pentru dezvoltarea Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, pentru continuarea proiectelor de cooperare bilaterală cu Guvernul și autoritățile locale ale Republicii Moldova”, a adăugat șeful statului.

Klaus Iohannis a reamintit că, la ultima ședință a CSAT, a fost adoptat un Plan de Acțiune privind abordarea strategică a relației României cu Republica Moldova, al cărui obiectiv este „susținerea orientării clare, ireversibile a Republicii Moldova spre Uniunea Europeană”.

Sursa: Digi24
Foto: digi24.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.