FB Promo
Proteste violente in Muntenegru. Oamenii cer demisia premierului, aflat de 25 de ani la putere
Vizite: 737
26 octombrie 2015
Proteste violente in Muntenegru. Oamenii cer demisia premierului, aflat de 25 de ani la putere
Proteste violente in Muntenegru. Oamenii cer demisia premierului, aflat de 25 de ani la putere
Share |

Mii de oameni care cereau demisia premierului din Muntenegru s-au încăierat, sâmbătă, cu forțele de ordine. Mulțimea a început să arunce cu cu petarde și sticle incendiare în oamenii legii, încercând să rupă barajul și să intre în clădirea Parlamentului. În jurul Parlamentului fuseseră desfășurați sute de scutieri. Forțele de ordine au recurs la gaze lacrimogene pentru a împrăștia mulțimea, relateaza Digi24.

Cincisprezece polițiști au fost răniți, între care unul grav, iar 24 de manifestanți au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Parlamentarul Andrija Mandic, unul dintre organizatorii protestelor, a fost reținut, a anunțat ministrul de interne. Protestele au fost convocate de principalul partid al opoziției din Muntenegru, Frontul Democrat, de dreapta.

În cursul serii, în mai multe puncte din capitala Podgorița au avut loc ciocniri sporadice între polițiști și manifestanți mascați, caree aveau un comportament agresiv.

Manifestanții au protestat pentru a treia oară în decurs de o săptămână. Ei cer demisia premierului și alegeri libere și corecte, care să fie organizate de un guvern de tranziție. În mod normal, alegerile legislative sunt prevăzute pentru începutul anului 2016.

Cel vizat de proteste este Milo Djukanovici, politician aflat de 25 de ani la conducerea Muntenegru. Lider încă de pe vremea lui Slobodan Miloșevici, când Muntenegru și Serbia formau o singură țară, Djukanovici a fost președinte, apoi a avut șase mandate de prim-ministru. „Milo hoțul!” și „E terminat!” au strigat protestatarii în fața Parlamentului. Ei spun că liderul muntenegrean este corupt și a distrus țara.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.