FB Promo
Programul „Casa Verde” va fi relansat in 2016 intr-un nou concept, cu un buget de 150 milioane de lei
Vizite: 2585
8 aprilie 2016
Programul „Casa Verde” va fi relansat in 2016 intr-un nou concept, cu un buget de 150 milioane de lei
Programul „Casa Verde” va fi relansat in 2016 intr-un nou concept, cu un buget de 150 milioane de lei
Share |

Programul „Casa verde” va fi revigorat în 2016, prin lansarea unei linii de finanțare de 150 de milioane de lei, dedicată conceptului „Casa verde plus”, a anunțat, joi, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, în conferința de specialitate „Generația Viitoare de Clădiri”, organizată în marja Romenvitorec 2016, expoziția internațională pentru tehnologii și echipamente de protecția mediului, potrivit Agerpres, relateaza Digi24.

„După cinci ani, reluăm „Casa verde” în 2016 și, pe lângă sistemele de încălzire care utilizează energie regenerabilă, vom finanța și investiții care utilizează materiale pentru izolație, cum ar fi cânepa, lâna sau piatra bazaltică, sisteme de acoperișuri, sisteme de eficientizare a consumului de resurse și sisteme de iluminat ecologice. Beneficiarii acestui program vor fi persoanele fizice, asociațiile de locatari, instituțiile publice, școli, spitale, universități. Acest program integrat, căruia eu îi spun „Casa verde plus”, va avea un buget total de 150 de milioane lei. Pentru sistemele înlocuirea sistemelor de încălzire vor fi alocate 95 de milioane lei, iar pentru aceste elemente noi, de acoperișuri, izolație, în jur de 45 de milioane”, a afirmat Pașca Palmer.

În plus, sunt alocate în jur de 44 de milioane de lei pentru finanțarea și finalizarea contractelor semnate în baza vechiului program "Casa verde".

„Casa verde” clasică, să-i spunem așa, care a existat și în anul 2011, finanța instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire pentru persoanele fizice și juridice. Există încă o serie de contracte semnate la vremea respectivă și pot să vă spun că sunt alocate în jur de 44 milioane de lei pentru finanțarea și finalizarea acestor contracte”, a spus ministrul.

Sursa: Digi24
Foto: digi24.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.