FB Promo
Primul presedinte al Lituaniei democratice: Rusia e un stat terorist
Vizite: 856
25 iunie 2015
Primul presedinte al Lituaniei democratice: Rusia e un stat terorist
Primul presedinte al Lituaniei democratice: Rusia e un stat terorist
Share |

Se vorbește tot mai des în Europa despre noul Război Rece și aspirațiile Kremlinului de a reclădi sfera de influență a Uniunii Sovietice. Aceste perspective sunt reale motive de îngrijorare pentru cei care acum 25 de ani câștigau independența popoarelor baltice. Primul președinte democrat al Lituaniei a catalogat Rusia drept un stat terorist, într-un dialog la București cu fostul președinte român Emil Constantinescu, relateaza Digi24.

Vytautas Landsbergis este unul dintre simbolurile Lituaniei în lupta anticomunistă. Aflat la București, fostul președinte al statului baltic a catalogat Rusia drept o țară teroristă care încearcă acum, ca și în perioada Uniunii Sovietice, să domine prin forță și intimidare. Vytautas Landsbergis spune că Rusia nu a evoluat politic în ultimii 25 de ani.

„Ei nu sunt Rusia post-comunistă, sunt poate o societate, o elită conducătoare a comuniștilor mutanți”, a afirmat Landsbergis de pe scena Ateneului român.

 

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.