FB Promo
Presedintele iranian a incheiat contracte in valoare de 40 de miliarde de euro in Europa.
Vizite: 775
29 ianuarie 2016
Presedintele iranian a incheiat contracte in valoare de 40 de miliarde de euro in Europa.
Presedintele iranian a incheiat contracte in valoare de 40 de miliarde de euro in Europa.
Share |

Turneu european extrem de productiv al președintelui iranian, după ridicarea sancțiunilor economice. 40 de miliarde de euro este valoarea contractelor încheiate cu mari companii din Franța și Italia. Cel mai recent a fost semnat în această seară la Paris. Documentul prevede achiziționarea a 118 avioane comerciale Airbus în schimbul a 23 de miliarde de euro. Și Citroen va investi 400 de milioane de euro într-o uzină iraniană, devenind astfel primul constructor de automobile din Occident care reintră pe piața din Iran. Cu două zile în urmă, delegația care îl însoțește pe președintele Hassan Rouhani semna contracte de 17 miliarde de euro cu firme din Italia. Exista si o parte goală a paharului: controversele care l-au însoțit pe liderul iranian de cum a pus piciorul în Italia, relateaza Digi24.

Citroen va începe producția de automobile în Iran din toamna lui 2017 și vrea să asambleze cel puțin 200 de mii de mașini pe an.

„Avem o colaborare de lungă durată. Noi am intrat pe piața din Iran acum 50 de ani și eram nerăbdători să revenim după ridicarea sancțiunilor”, declara Carlos Tavares, director executiv Peugeot-Citroen.

Și grupul petrolier Total vrea să pună în aplicare cât mai curând un contract ce îi va permite să cumpere 200 de mii de barili din producția zilnică de țiței a Iranului. Vizita în Europa a președintelui Hassan Rouhani este puternic orientată către repornirea relațiilor economice cu statele occidentale, parteneri comerciali importanți până la introducerea sancțiunilor în urmă cu patru ani.

„Suntem pregătiți să deschidem un nou capitol în relațiile dintre țările noastre și în voința politică, elementul de bază al colaborării noastre. Această vizită este mesajul nostru pentru investitori, pentru companii: sunteți toți bineveniți în Iran”, afirma Hassan Rouhani, președintele Iranului.

Statele europene, în frunte cu Franța, Italia și Germania, vor să profite la rândul lor de deschiderea pieței iraniene și speră că valoarea schimburilor comerciale va crește de la șapte miliarde și jumătate de euro pe an, la 28 de miliarde. Dar beneficiile economice n-au putut umbri nemulțumirile organizațiilor pentru drepturile omului care au contestat puternic primirea cu brațele deschise de care s-a bucurat liderul de la Teheran atât în Franța, cât și în Italia.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.