FB Promo
Presedintele Klaus Iohannis, in fata Adunarii Generale a ONU: „Orice natiune are obligatia de a salva oameni, de a-i sustine si de a-i proteja”
Vizite: 2516
28 septembrie 2015
Presedintele Klaus Iohannis, in fata Adunarii Generale a ONU: „Orice natiune are obligatia de a salva oameni, de a-i sustine si de a-i proteja”
Presedintele Klaus Iohannis, in fata Adunarii Generale a ONU: „Orice natiune are obligatia de a salva oameni, de a-i sustine si de a-i proteja”
Share |

Președintele Klaus Iohannis a vorbit astăzi pentru prima dată în fața Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. Șeful statului s-a referit la eradicarea sărăciei și la criza migrației provocate de război. Fiecare națiune are obligația de a salva oameni și de a-i proteja, a spus Klaus Iohannis, relateaza Digi24.

Discursul lui Klaus Iohannis:

"Pacea internațională și securitatea – obiective majore ale Națiunilor Unite – nu pot fi promovate fără a ne îndrepta atenția, în mod deosebit, asupra dezvoltării. Trebuie să abordăm rădăcinile conflictelor, care includ sărăcia, lipsa de speranță, disperarea și excluziunea socială. Sărăcia ar putea duce la disperare și frustrare, ceea ce s-ar putea transforma în sămânța extremismului și a violenței. În același timp, pacea si securitatea – fie că se situează la nivel internațional, fie că reprezintă o chestiune națională – constituie premise majore pentru dezvoltarea durabilă. 

După cum am putut observa în ultimele luni, sute de mii de oameni au fugit din calea războiului, în căutarea unei vieți mai bune, intrând în Europa, deseori prin mijloace riscante. Acest flux din ce în ce mai mare de migranți din Orientul Mijlociu și Africa a determinat țările europene să depună eforturi masive pentru a face față unui dezastru umanitar de proporții masive. 

Ne confruntăm cu o criză complexă. Este vorba de aspecte umanitare, de o criză a protejării granițelor, de o criză a integrării și de o criză financiară. Dacă nu găsim cele mai adecvate mijloace de a le soluționa pe fiecare dintre ele, fiecare val de migrație îl va depăși pe cel anterior. Orice națiune are obligația de a salva oameni, de a-i susține și de a-i proteja. 

Noua Agendă depășește cu mult Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului, menținând teme precum eradicarea sărăciei, educația și sănătatea și abordând noi teme precum societățile pașnice și incluzive. Ea are un caracter universal, menține echilibrul între obiectivele economice, sociale și de mediu, abordează mijloacele importante de implementare și susține parteneriatul global în implementarea sa.

În cazul României, vom revizui Strategia Națională de Dezvoltare Durabilă, pentru a integra noile Obiective de Dezvoltare. Excluziunea socială este identificată ca o provocare majoră la adresa implementării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. În Strategia românească revizuită, se va pune accentul pe susținerea incluziunii persoanelor cu dizabilități, a tinerilor și a femeilor, în politicile de dezvoltare. Eradicarea sărăciei reclamă oportunități decente de angajare, iar prevenirea și evitarea excluziunii sociale necesită politici de coeziune socială.

Suntem pregătiți să luăm parte la procesul de revizuire și de monitorizare ale implementării noi Agende, pentru a împărtăși din experiența noastră cu alte State Membre și a învăța din lecțiile și rezultatele pozitive ale acestui proces”.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.