FB Promo
Porosenko, Putin, Hollande si Merkel indeamna la retragerea armamentului greu din estul Ucrainei: "Armistitiul trebuie sa fie aplicat pe intreaga linie de contact, inclusiv Debalteve"
Vizite: 930
16 februarie 2015
Porosenko, Putin, Hollande si Merkel indeamna la retragerea armamentului greu din estul Ucrainei:
Porosenko, Putin, Hollande si Merkel indeamna la retragerea armamentului greu din estul Ucrainei: "Armistitiul trebuie sa fie aplicat pe intreaga linie de contact, inclusiv Debalteve"
Share |

Președinții ucrainean, Petro Poroșenko, rus Vladimir Putin, francez Francois Hollande și cancelarul german Angela Merkel și-au exprimat duminică acordul, într-o convorbire telefonică, asupra necesității respectării armistițiului în Ucraina, a anunțat președinția ucraineană pe site, scrie Sputnik, relateaza Mediafax.

Potrivit președinției ucrainene, ei au îndemnat atât rebelii proruși, cât și forțele ucrainene să respecte armistițiul de joi de la Minsk, intrat în vigoare în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe întreaga linie a frontului, inclusiv în zona orașului Debalțeve.

Câteva mii de militari ucraineni sunt încercuiți în orașul Debalțeve, în regiunea Donețk.

"Poziția comună a «formatului din Normandia» este că armistițiul trebuie să fie aplicat pe întreaga linie de contact, incluzând formațiunile din zona Debalțeve", se arată în comunicatul ucrainean. Cei patru lideri au fost de acord să continue aceste contacte luni, a adăugat președinția ucraineană.

Cei patru au subliniat asupra necesității stabilirii unor condiții adecvate pentru ca observatorii OSCE să-și poată desfășura activitatea în Donbas.

Kremlinul a confirmat prin serviciul de presă, citat de agenția rusă Tass, că Putin a discutat la telefon cu cei trei lideri despre "implementarea măsurilor complexe privind soluționarea pașnică" a conflictului din Ucraina.

"Un accent special s-a pus asupra necesității respectării stricte a armistițiului de către ambele părți aflate în conflict și începerii retragerii armamentului greu" de pe linia frontului, potrivit Kremlinului.

Sursa: Mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.