FB Promo
Polonia doreste revizuirea acordului UE privind cotele de repartizare a refugiatilor
Vizite: 826
24 noiembrie 2015
Polonia doreste revizuirea acordului UE privind cotele de repartizare a refugiatilor
Polonia doreste revizuirea acordului UE privind cotele de repartizare a refugiatilor
Share |

Noul guvern polonez a declarat luni că atacurile teroriste din Paris demonstrează necesitatea de revizuire a acordului Uniunii Europene privind redistribuirea refugiaților între țările membre pe baza unor cote obligatorii, relatează Agerpres, relateaza Digi24.

Fostul guvern polonez de centru-dreapta a sprijinit acordul în luna septembrie, însă noul guvern, format la începutul acestei luni de Partidul Lege și Justiție (PiS), conservator, dorește se pare modificarea poziției Poloniei față de acest sistem. 

După Paris, situația s-a schimbat”, a declarat noul premier polonez Beata Szydlo. „Vom propune să ne așezăm la masă și să ne gândim dacă soluțiile care au fost propuse sunt bune. Din punctul nostru de vedere, nu suntem pregătiți să acceptăm aceste cote de refugiați”, a mai spus ea .

Polonia s-a distanțat de poziția Ungariei, Cehiei și Slovaciei, care nu au sprijinit acordul privind repartizarea celor 120.000 de refugiați între cele 28 de state membre ale UE. În cadrul planului, Polonia urma să primească 4.500 de refugiați, adăugându-se celor 2.000 deja acceptați. 

Orice revizuire a acordului ar adânci probabil diviziunile în cadrul UE privind modul de gestionare a celor peste 800.000 de migranți care au intrat în UE în acest an, majoritatea fugind de război și sărăcie din Orientul Mijlociu și Africa, notează sursa citată.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.