FB Promo
Peste 2.000 de oameni protesteaza la Targu Jiu fata de decizia de mutare a sediului social al Complexului Energetic Oltenia
Vizite: 944
18 februarie 2016
Peste 2.000 de oameni protesteaza la Targu Jiu fata de decizia de mutare a sediului social al Complexului Energetic Oltenia
Peste 2.000 de oameni protesteaza la Targu Jiu fata de decizia de mutare a sediului social al Complexului Energetic Oltenia
Share |

Peste 2.000 de oameni, majoritatea mineri, protestează la această oră în centrul orașului Târgu Jiu. Oamenii sunt nemulțumiți de decizia de a muta sediul social al Complexului Energetic Oltenia la București, relateaza.

La proteste se află atât mineri, cât și reprezentanți ai partidelor politice și ai autorităților locale. Astfel, mineri care se află în greva foamei de trei zile protestează și spun că nu se vor opri până când ministrul Energiei nu va veni să discute cu ei și nu le va promite că sediul CE Oltenia va rămâne în Gorj.

De asemenea, la protest se află și fostul manager general al CE Oltenia, Laurențiu Ciurel, dar și primari din zone în care se practică mineritul. Edilii se tem că odată cu mutarea sediului social la București, taxele către stat vor fi plătite în Capitală. Însă, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a asigurat că bugetele locale vor rămâne intacte și că taxele vor fi plătite în Gorj.

De asemenea, ministrul Energiei a postat miercuri un mesaj pe Facebook în care a subliniat că nu se va muta întreaga conducere, ci doar un birou. Astfel, ministru a dat drept exemplu companiile Transgaz și Nuclearelectrica, societăți care au o prezență competentă în Capitală, care să le apere interesele indiferent de cine este ministru sau ce culoare politică este la conducerea țării.

Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia a decis, luni, să propună Adunării Generale a Acționarilor mutarea sediului social al companiei la București, în urma unei analize realizate la nivelul conducerii executive și administrative, se menționează într-un comunicat al companiei, conform Agerpres.

Sursa: Digi24
Foto: www.focus-energetic.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.