FB Promo
Peste 100 de refugiati au fost salvati de politistii romani in Marea Mediterana
Vizite: 662
29 ianuarie 2016
Peste 100 de refugiati au fost salvati de politistii romani in Marea Mediterana
Peste 100 de refugiati au fost salvati de politistii romani in Marea Mediterana
Share |

119 refugiați au fost salvați, la limită, de polițiștii de frontieră români aflați în misiune în Italia. Migranții, între care erau și 34 de copii, se aflau pe o barcă gonflabilă de mici dimensiuni în Marea Mediterană. Polițiștii români, care se află de două luni într-o misiune de patrulare pe nava Ștefan cel Mare, au intervenit contracronometru pentru a-i salva pe oameni de la naufragiu, relateaza Digi24.

Refugiații erau înghesuiți pe o barcă gonflabilă care în orice moment se putea scufunda. Distanța până la țărm era de 50 de kilometri, dar polițiștii spun că oamenilor le-ar fi fost imposibil să ajungă la mal din cauza valurilor și a întunericului.

În urma evaluării situației de la fața locului, temperatura scăzută, suprasolicitarea bărcii și pericolul iminent de înec, polițiștii de frontieră au adus persoanele la bord. Migranții prezentau semne de hipotermie și erau deshidratați”, a declarat Alexandra Popescu, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră.

Cei 119 refugiați și-au petrecut noaptea la bordul navei Ștefan cel Mare, unde au primit mâncare și pături. Fie că vin din Gambia, Senegal, Guineea Bissau, Liberia, Camerun, Sierra Leone și Mali, toți le-au spus polițiștilor că vor să ajungă în Europa pentru o viață mai bună.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.