FB Promo
Peste 10.000 de persoane au manifestat impotriva miscarii antiislam Pegida, in Germania
Vizite: 863
20 ianuarie 2015
Peste 10.000 de persoane au manifestat impotriva miscarii antiislam Pegida, in Germania
Peste 10.000 de persoane au manifestat impotriva miscarii antiislam Pegida, in Germania
Share |

Peste 10.000 de manifestanți antirasism au ieșit pe străzi în mai multe orașe din Germania, luni seara, pentru a-și exprima opoziția față de mișcarea antiislam Pegida, care a fost nevoită să renunțe, din motive de securitate, la marșul săptămânal de la Dresda (est), relatează AFP.

La Munchen (sud), aproximativ 10.000 de persoane au defilat pentru a apăra o Germanie tolerantă, potrivit poliției.

La Wurtzburg și Nurnberg, alte două orașe din Bavaria, aproximativ o mie de persoane au participat la manifestații, potrivit agenției de presă Dpa.

Manifestații au mai avut loc la Berlin și Düsseldorf (vest). La Magdeburg, un oraș din fosta Republică Democrată Germană, 6.000 de persoane au ieșit în stradă.

Poliția a anunțat duminică interzicerea oricărei manifestații la Dresda pentru întreaga zi de luni, evocând "un risc terorist concret". Pegida a precizat că este vorba despre o "amenințare cu moartea" la adresa lui Lutz Bachmann, unul dintre organizatorii mișcării.

Pegida, al cărei miting a crescut săptămână de săptămână de la prima "plimbare de luni" în Dresda, pe 20 octombrie, a adunat 25.000 de manifestanți lunea trecută în bastionul său din Saxonia, în timp ce peste 100.000 de persoane au defilat împotriva mișcării în restul Germaniei.

 

Sursa: Mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.