FB Promo
Parlamentul European: Rusia sa inceteze sa se mai amestece in R. Moldova!
Vizite: 862
22 ianuarie 2016
Parlamentul European: Rusia sa inceteze sa se mai amestece in R. Moldova!
Parlamentul European: Rusia sa inceteze sa se mai amestece in R. Moldova!
Share |

Rusia trebuie să înceteze să se mai implice direct sau indirect în conflictele din Georgia, Moldova și Ucraina și să interfereze cu aspirațiile lor europene, se afirmă într-o rezoluție a Parlamentului European pe tema progreselor făcute de aceste țări pe calea reformelor, relateaza Digi24.

La un an de la ratificarea celor trei acorduri de asociere și liber-schimb, eurodeputații au trecut în revistă reformele care încă mai trebuie înfăptuite și, de asemenea, au luat act de referendumul din 6 aprilie pe tema acordului UE-Ucraina, care se va organiza în Olanda.

În ceea ce privește Republica Moldova, eurodeputații salută învestirea noului guvern de la Chișinău, după mai bine de un an de impas cauzat de o „instabilitate politică sistemică”. Pe de altă parte, eurodeputații consemnează cu regret dispariția unui miliard de dolari din sistemul bancar și cer insistent ca vinovații să fie aduși în fața justiției.

În rezoluția adoptată joi, Parlamentul European salută progresele din Georgia, Moldova și Ucraina, care „au ales calea unei integrări politice și conomice mai pregnante cu Uniunea Europeană”. Eurodeputații spun că în primele 12 luni de la aplicarea acordurilor, exporturile Georgiei către UE au crescut cu 15 la sută, iar cele ale Moldovei cu 62 la sută li se așteaptă la o creștere similară a exporturilor ucrainene.

Pe de altă parte, eurodeputații cer statelor membre UE să evite construirea de noi gazoducte care pornesc din Rusia și care ocolesc Ucraina, așa cum e „Nord Stream 2”.

Sursa: Digi24
Foto: theparlimentmagazine.eu
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.