FB Promo
Nord-coreenii au lansat o noua racheta balistica in largul coastelor japoneze
Vizite: 890
3 august 2016
Nord-coreenii au lansat o noua racheta balistica in largul coastelor japoneze
Nord-coreenii au lansat o noua racheta balistica in largul coastelor japoneze
Share |

Regimul nord-coreean a lansat miercuri o nouă rachetă balistică din provincia vestică a țării, care s-a prăbușit după câteva minute în zona marină de excluziune economică a Japoniei. Lansarea rachetei a stârnit imediat condamnări din partea vecinilor sud-coreeni și japonezi, precum și din partea Washington, transmite Reuters, potrivit News.ro, relateaza DIgi24.

De asemenea, testarea lansării rachetei balistice de către regimul nord-coreean reprezintă o încălcare directă a rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU. Anterior, Phenianul a lansat o rachetă balistică în urmă cu doar două săptămâni, ca reacție față de implementarea unor sancțiuni economice personale de către SUA împotriva liderului Kim Jong-un și a mai multor oficiali nord-coreeni de rang mediu.

Principala parte a rachetei balistice a aterizat în zona maritimă de excluziune economică japoneză, escaladând tensiunile regionale, care sunt deja exacerbate după o serie de teste cu rachete balistice orchestrate de către regimul nord-coreean, precum și după decizia SUA de a construi un sistem antirachetă complex la granița sud-coreeană.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a reacționat imediat față de noul test militar nord-coreean, susținând că reprezintă o amenințare gravă, iar politicienii japonezi protestează puternic față de lansarea unor rachete balistice în apropierea coastelor țării.

Racheta balistică, care s-a prăbușit în apele Mării Japoniei, a fost lansată la ora locală 7.50 (1.50 ora României) din provincia Sud Hwanghae, situată la sud-vest de capitala Phenian.

Ultimul test militar demostrează ambițiile nord-coreene de a „lansa un atac direct și extins asupra statelor vecine și de a ținti mai multe zone din Coreea de Sud, în special porturi și aerodromuri”, se arată într-un comunicat al Statului Major Sud-Coreean.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.