FB Promo
NASA planuiește sa trimita un robot care sa caute apa pe suprafata Lunii in 2022
Vizite: 706
1 noiembrie 2019
VIPER
VIPER
Foto: VIPER
Share |

NASA va trimite, în 2022, un robot de mărimea unei mașini de golf pe Lună pentru a căuta depozite de apă sub suprafața corpului astronomic, într-un efort de a evalua resursele vitale înainte de o întoarcere a omului pe lună, programată în 2024. Astfel, NASA vrea să vadă dacă astronauții vor putea folosi apa pentru a o bea sau să face combustibil de rachetă, a spus vineri Agenția spațială americană, relatează Reuters, relatează HotNews.

 Robotul Viper parcurge kilometri întregi pe suprafața prăfoasă a Lunii pentru a arunca o privire amănunțită către ceea ce administratorul NASA Jim Bridenstine susține de luni de zile a fi pungi subterane cu ”sute de milioane de tone de apă înghețată” care ar putea ajuta să transforme singurul satelit natural permanent al Pământului într-un punct de plecare către Marte.

”VIPER va analiza unde este apă înghețată. Vop putea să descrie apa înghețată și apoi să sondăm”, a spus vineri Bridenstine la Congresul Astronautic Internațional de la Washington.
”De ce este important? Pentru că apa înghețată reprezintă ceva semnificativ. Susține viața”
 
VIPER (Volatiles Investigating Polar Exploration Rover) este așteptat să ajungă în regiunea polară de sud a Lunii în decembrie 2022, având asupra sa patru instrumente pentru a prelua probe din solul lunar pentru urme de hidrogen și oxigen - componentele de bază a apei care pot fi separate și sintetizate în combustibil.

VIPER va înregistra 100 de zile de date.

Sursa: HotNews
Foto: NASA
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.