FB Promo
Ministerul polonez al Apararii dezminte ca ar fi cerut acces la armamentul nuclear NATO
Vizite: 685
7 decembrie 2015
Ministerul polonez al Apararii dezminte ca ar fi cerut acces la armamentul nuclear NATO
Ministerul polonez al Apararii dezminte ca ar fi cerut acces la armamentul nuclear NATO
Share |

Ministerul polonez al Apărării nu ia în considerare obținerea de acces la armament nuclear în cadrul programului NATO, Nuclear Sharing, afirmă duminică un comunicat al instituției de apărare de la Varșovia, după ce mass-media internaționale au difuzat o declarație a ministrului polonez adjunct al apărării Tomasz Szatkowski în acest sens, relatează Agerpres, informeaza Digi24.

Ministerul Apărării nu desfășoară în acest moment niciun fel de activitate privind alăturarea Poloniei la programul Nuclear Sharing, subliniază comunicatul, în contextul în care declarațiile făcute sâmbătă de Tomasz Szatkowski au suscitat multiple reacții și comentarii, îndeosebi la Moscova. 

Potrivit comunicatului, afirmațiile ministrului adjunct polonez trebuie interpretate în contextul comentariilor unor centre analitice serioase din Occident, care atrag atenția asupra deficitului de capabilități de descurajare nucleară pe flancul estic al NATO. „Aceste comentarii oferă diferite soluții, inclusiv extinderea acordului privind distribuirea armelor nucleare tactice în cadrul NATO. Trebuie luate în considerare diverse variante, inclusiv o formă de participare a Poloniei la acest program”, se mai spune în comunicat.

Sursa: Digi24
Foto: euractiv.com
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.