FB Promo
Marea Britanie nu va desemna un comisar european inainte de alegerile din 12 decembrie
Vizite: 684
14 noiembrie 2019
Marea Britanie nu va desemna un comisar european inainte de alegerile din 12 decembrie
Marea Britanie nu va desemna un comisar european inainte de alegerile din 12 decembrie
Share |

Guvernul britanic i-a scris președintei viitoarei Comisii Europene, Ursula von der Leyen, pentru a o anunța că nu va desemna un membru britanic pentru echipa sa înainte de alegerile din 12 decembrie din Regatul Unit, informează joi AFP, relateaza Digi24.

O purtătoare de cuvânt a viitoarei șefe a executivului european a declarat joi pentru AFP că Ursula von der Leyen a primit din partea Londrei o scrisoare în acest sens în noaptea de miercuri spre joi.

Potrivit unor surse europene, Ursula von der Leyen a obținut avizul juridic conform căruia lipsa unui comisar britanic nu va împiedica noua sa echipă să-și preia atribuțiile.

În urmă cu două zile, Guvernul de la Londra a anunțat că își va „respecta obligațiile juridice” și va desemna un comisar care va face parte din viitoarea Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen.

Premierul britanic Boris Johnson anunțase în luna iulie că țara sa „în niciun caz nu va desemna un comisar pentru noua Comisie care își preia mandatul la 1 decembrie”. Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană cel mai târziu la 31 ianuarie 2020, după ce în octombrie liderii UE-27 au decis amânarea Brexitului cu trei luni.

Însă pe 6 noiembrie, președinta aleasă a CE Ursula von der Leyen i-a trimis o scrisoare lui Boris Johnson în care i-a solicitat două nume - un bărbat și o femeie - pentru postul de comisar european. Londra a primit informal termen până luni, 11 noiembrie, pentru a lua o decizie, dar deocamdată niciun candidat nu a fost desemnat.

Sursa: Digi24
Foto: Getty Images
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.