FB Promo
Lituania nu mai primeste cereri de azil de la cetateni ucraineni
Vizite: 1006
10 aprilie 2015
Lituania nu mai primeste cereri de azil de la cetateni ucraineni
Lituania nu mai primeste cereri de azil de la cetateni ucraineni
Share |

Lituania a suspendat procesul de înregistrare a cererilor de azil de la cetățeni ucraineni, după ce numărul solicitărilor de azil a crescut considerabil în 2014, din cauza conflictului din estul Ucrainei, relatează International Business Times, citat de Mediafax.

Autoritățile lituaniene speră că Ucraina va lua măsuri pentru a găsi locuri sigure în care să se mute civilii care și-au părăsit locuințele din estul țării, potrivit portalului de știri Delfi.lt.

În 2014, 70 de cetățeni ucraineni au cerut azil în Lituania, o creștere semnificativă în raport cu anii precedenți, când numărul aplicanților nu depășea cinci. Potrivit Delfi.lt, dintre cei 70 de ucraineni care au depus cereri anul trecut, doar 31 au primit azil în Lituania.

De la izbucnirea conflictului din estul Ucrainei între rebelii separatiști proruși și forțele guvernamentale, în urmă cu un an, aproximativ 300.000 de ucraineni au cerut azil în Rusia și peste 700.000 s-au îndreptat spre Kiev sau Europa.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.