FB Promo
Klaus Iohannis participa la Consiliul European | Romania sustine ideea relocarii voluntare a migrantilor
Vizite: 1015
18 martie 2016
Klaus Iohannis participa la Consiliul European | Romania sustine ideea relocarii voluntare a migrantilor
Klaus Iohannis participa la Consiliul European | Romania sustine ideea relocarii voluntare a migrantilor
Share |

Liderii europeni se reunesc astăzi și mâine la Bruxelles, la Consiliul European de primăvară. Pe agenda discuțiilor este, în primul rând, problematica refugiaților. Liderii Uniunii Europene vor încerca să finalizeze un acord cu Turcia în criza imigranților, iar la discuțiile de vineri se va alătura și premierul Ahmet Davutoglu, relateaza Digi24.

Acum zece zile, Turcia s-a oferit să ia înapoi imigranții care intră ilegal în Grecia. În schimb, Uniunea Europeană ar trebui să primească un număr egal de refugiați, care sosesc legal pe teritoriul său. Turcia a cerut trei miliarde de euro, accelerarea negocierilor de aderare și ridicarea vizelor pentru cetățenii săi. La reuniune participă și președintele Klaus Iohannis.

În toamna anului trecut s-a ajuns la o înțelegre între UE și Turcia în privința unor măsuri destinate încetinirii și controlului fluxului migraționist. Această înțelegere este clar că trebuie implementată. Turcia trebuie ajutată pentru a-și îndeplini rolul asumat, acela de a opri fluxul migraționist. Măsurile se referă la felul în care migranții vor fi retrimiși în Turcia și la felul în care migranții vor fi luați din Turcia și aduși în țările UE, într-un proces mai bine controlat. România agreează aceste măsuri, însă cu respectarea legislației europene în materie și cu respectarea caracterului voluntar al relocării, al preluării migranților din Turcia și relocare a lor într-o țară UE”, a declarat președintele Iohannis, înainte de plecarea spre Bruxelles.

Sursa: Digi24
Foto: bn24.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.