FB Promo
Klaus Iohannis a pledat la ONU pentru infiintarea unei Curti Internationale pentru Crimele Terorismului
Vizite: 640
30 septembrie 2015
Klaus Iohannis a pledat la ONU pentru infiintarea unei Curti Internationale pentru Crimele Terorismului
Klaus Iohannis a pledat la ONU pentru infiintarea unei Curti Internationale pentru Crimele Terorismului
Share |

Președintele român Klaus Iohannis a pledat la dezbaterile generale ale celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Generale a ONU pentru înființarea unei Curți Internaționale pentru Crimele Terorismului. El a argumentat că este nevoie de un astfel de instrument în lupta cu terorismul, pe lângă cele tradiționale, relateaza Digi24.

Terorismul este cea mai mare amenințare la adresa păcii mondiale. Națiunile Unite trebuie să facă mai mult pentru a combate acest flagel, inclusiv cu instrumente juridice care includ dreptul penal internațional. Luând în considerare acest obiectiv, România și Spania au determinat un proces de reflecție privind posibila înființare a unei Curți Internaționale pentru Crimele Terorismului. Am vorbit azi, în fața Adunării Generale a ONU, și despre valurile de refugiați, consecințe ale conflictelor din Orientul Mijlociu și din sudul Mediteranei. Noi toți, Națiunile Unite, trebuie să rezolvăm principalele cauze ale migrației: să oprim distrugerea structurii sociale a societăților afectate de conflict și să ajutăm populațiile să scape de sărăcie extremă”, a arătat Klaus Iohannis în mesajul său.

Consolidarea justitiei internaționale și nevoia de a pune capăt impunității ar trebui să determine o abordare juridică consolidată cu privire la terorismul internațional. Terorismul reprezintă gradul cel mai înalt de crime împotriva indivizilor și a societăților. În opinia României, comunitatea internațională trebuie să facă mai mult pentru a combate terorismul cu instrumente juridice care includ dreptul penal internațional. Luând în considerare acest obiectiv, România și Spania au determinat un proces de reflecție privind posibila înființare a unei Curți Internaționale pentru Crimele Terorismului”, a reiterat șeful statului.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.