FB Promo
Irma | 4 romani au fost evacuati din Caraibe
Vizite: 923
12 septembrie 2017
Irma | 4 romani au fost evacuati din Caraibe
Irma | 4 romani au fost evacuati din Caraibe
Share |

Patru români dintre cei 15 care erau blocați pe mai multe insule din Caraibe după trecerea uraganului Irma au fost evacuați în siguranță, relateaza Digi24.

Ministerul de Externe a anunțat în urmă cu puțin timp că doi cetățeni români au fost evacuați cu ajutorul francezilor prin Guadelupa, iar alți doi au ajuns în Puerto Rico, de unde vor fi îmbarcați într-un avion cu destinația New York.

Evacuarea cetățenilor români, ca a tuturor celor blocați în Caraibe, nu este o misiune ușoară, pentru că infrastructura e, pe alocuri, complet distrusă.

Autoritățile române colaborează cu cele din patru țări care au teritorii în zonă - Franța, Olanda, Marea Britanie și Statele Unite.

Pe de altă parte, în Florida, unde locuiesc peste 35.000 de români, pericolul încă nu a trecut. Uraganul Irma a fost retrogradat la statutul de furtună tropicală, dar încă are forța să provoace inundații și pagube.

La aproape o săptămână după trecerea uraganului, în insulele din Caraibe au început deja lucrările de reconstrucție. Pe partea franceză a insulei Saint Martin, armata a adus ajutoare sinistraților. O mie de turiști aflați aici au fost evacuați cu vapoare și avioane militare ale Franței către Guadelupa.

Sursa: Digi24
Foto: Weather Underground
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.