FB Promo
Iordania executa doi militanti irakieni dupa uciderea pilotului sau de catre gruparea Stat Islamic
Vizite: 875
4 februarie 2015
Iordania executa doi militanti irakieni dupa uciderea pilotului sau de catre gruparea Stat Islamic
Iordania executa doi militanti irakieni dupa uciderea pilotului sau de catre gruparea Stat Islamic
Share |

Iordania a executat miercuri doi deținuți, între care și irakianca Sajida al-Rishawi, a cărei eliberare fusese cerută de gruparea Stat Islamic, la câteva ore după ce a promis un răspuns "important și decisiv" față de uciderea pilotului său capturat de SI, relatează Sky News, relateaza Mediafax.

Unul dintre cei doi deținuți este irakianca Sajida al-Rishawi, condamnată la moarte pentru rolul său în atacul asupra unui hotel din capitala iordaniană Amman, soldat cu moartea a 60 de persoane. Celălalt este Ziad al-Karbouli, care a fost unul dintre locotenenții fostului lider al Al-Qaida în Irak, Abu Musab al-Zarqawi, și care a fost condamnat la moarte în 2008 pentru plănuirea unor atacuri teroriste în Iordania și Irak.

Iordania a promis un răspuns rapid și letal după ce gruparea Stat Islamic a difuzat o înregistrare video în care pilotul Maaz al-Kassasbeh este ars de viu într-o cușcă.

Gruparea ceruse eliberarea lui Rishawi în schimbul lui al-Kassasbeh și a jurnalistului japonez Kenji Goto, pe care militanții l-au ucis într-o înregistrare video difuzată online în urmă cu trei zile. Iordania a fost de acord cu schimbul, dar a anulat înțelegerea după ce nu a primit nicio dovadă că pilotul este încă în viață.

Unii comentatori arabi au sugerat că jihadistul al-Karbouli ar fi făcut, de asemenea, parte din schimbul de prizonieri.

Sursa: Mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.